Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový Adobe Creative Cloud: Tímové projekty a vizuálne rozloženie klávesnice

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Adobe počas veľtrhu IBC 2016 oznámila novú verziu softvérového balíku nástrojov Adobe Creative Cloud pre editáciu videa, grafiky, vizuálnych efektov a zvuku. Adobe aktualizovala nástroje a zaviedla nové pracovné postupy pre uľahčenie tvorivej činnosti.

Tímové projekty

 

V budúcej verzii Creative Cloud zistia používatelia, že zdieľanie video projektov naprieč pracovnými skupinami a pracovnými stanicami je oveľa jednoduchšie vďaka novému Team Projects, ktorý je postavený na technológii Adobe Anywhere. Teams Projects je hostovaná služba, ktorá umožňuje spoluprácu strihačov a video grafikov v súčasne zdieľaných projektoch v rámci Adobe Premiere Pro CC, After Effects CC a Adobe Prelude CC.

Nová verzia Adobe Creative Cloud so sebou prináša službu Team Projects pre zjednodušenie prác na spoločnom projekte

Služba zahŕňa funkcie spolupráce, ako je kontrola nad verziou projektu a inteligentné riešenie konfliktov. Údaje v službe Team Projects sú zabezpečené hostiteľom v súboroch uložených na vzdialenom cloudovom úložisku, pričom mediálne odkazy môžu byť lokálne uložené v zdrojových súboroch, alebo môžu byť dostupné cez proxy v Creative Cloud.

Nástroj Adobe Creative Cloud Tools s natívnou podporou médií pre prakticky každý druh videa, od UHD po VR, umožní voľný pohyb z aplikácie do aplikácie bez prerušenia tvorivej činnosti.

Údaje v službe Team Projects pre Adobe Creative Cloud sú uložené na vzdialenom úložisku

Vizuálne rozloženie klávesnice

 

Aplikácia Adobe Premiere Pro sa vždy vyznačovala množstvom klávesových skratiek, ktoré môžu byť priradené rôznym klávesom. No kým doteraz bol tento proces náročnejší, používatelia teraz získajú možnosť jednoduchšieho priradenia skratiek prostredníctvom vizuálneho rozloženia klávesnice.

Pre Adobe Premiere Pro CC predstila spoločnosť Adobe vizuálne rozloženie klávesnice pre prehľadné priradovanie skratiek

Vizuálny spôsob priraďovania pomáha nielen nájsť funkcie, ale umožňuje plnohodnotné prispôsobenie klávesnice podľa vlastných potrieb. Vizuálny editor klávesnice je farebne odlíšený. Fialová farba patrí pre skratky v aplikácii, zatiaľ čo zelená určuje skratky, ktoré sú špecifické pre nástrojový panel. Existujú určité klávesové skratky, ktoré pracujú len v špecifických pracovných skupinách. Používateľ tak môže priradiť viac ako jedného zástupcu pre konkrétnu klávesu.

Počas veľtrhu IBC 2016 predstavila spoločnosť Adobe novú verziu softvérových nástrojov Adobe Creative Cloud