Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zamestnanci konečne môžu byť celý deň na Facebooku a nazývať to prácou

Zamestnanci konečne môžu byť celý deň na Facebooku a nazývať to prácou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zamestnanci po celom svete majú odteraz dobrý dôvod tráviť aj celý deň na Facebooku bez toho, aby klesala ich pracovná produktivita. Sociálna sieť totiž pre firmy vydala produktívnu platformu Workplace, ktorá je zameraná na pomáhanie zamestnancom s prepojením, komunikáciou a spoluprácou v rámci pracovného výkonu.

Platformu Workplace bola spočiatku navrhnutá ako prostriedok pre bežanie Facebooku. Počas posledného roku bola platforma testovaná vo vybraných spoločnostiach a teraz je tento pracovný nástroj k dispozícii pre akúkoľvek spoločnosť, ktorá chce využívať jej komunikačné funkcie.

Facebook predstavil novú firemnú platformu Workplace pre jednouchšie prepojenie a komunikáciu medzi zamestanacami

Workplace prevzal zo štandardného Facebooku veľa overených funkcií, ako je News feed, skupiny, chat a organizovanie podujatí. Používatelia majú možnosť hlasových hovorov ako aj videohovorov. Výhodou tejto platformy je najmä to, že zamestnanci používajúci Facebook už budú oboznámení s používateľským rozhraním. To firmám umožní ľahšie a rýchlejšie školenie ľudí pre Workplace.

Platforma Workplace ponúka analytické a adaministračné funkcie celého prostredia, ako aj jednotlivých projektov

Medzi ďalšie funkcie, ktoré budú do Workplace pridané v priebehu nasledujúcich týždňov patrí napríklad analytická tabuľa a prostriedky pre integráciu platformy s ďalšími IT systémami spoločnosti, ako je G Suite, Okta, OneLogin, Ping alebo Window Azure AD. Funkcia skupiny pre viaceré spoločnosti Multi-company umožní ľuďom z rôznych organizácií spolupracovať naraz na jednom projekte.

Platforma Workplace sa dá používať prostredníctvom webového prehliadača alebo cez mobilné aplikácie pre Android a iOS

Platforma Workplace ponúka neobmedzené ukladanie súborov, fotografií či videí, ako aj monitorovacie nástroje pre IT tímy a podporu pre administráciu. Kľúčovým prvkom Workplace je to, že používateľské účty sú úplne oddelené od osobných účtov na Facebooku. Pre prácu vo Workspace pritom nie je nutné mať vytvorený účet na sociálnej sieti Facebook a pracovné prostredie je úplne bez reklám.

Platforma Workplace má veľmi podobné používateľské prostredie ako sociálna sieť Facebook, čo umožní rýchlu implementáciu do firemného prostredia

K Workplace sa dá pristupovať cez webový prehliadač alebo cez aplikácie pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android a iOS. Mesačný poplatok za využívanie platformy Workplace je stanovený na 3 doláre na jedného používateľa až do 1000 aktívnych používateľov, alebo 2 doláre od 1001 až po 10 000 používateľov alebo 1 dolár od počtu 10 001 používateľov a viac. Neziskové organizácie a vzdelávacie inštitúcie majú používanie zadarmo.