Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HUD s umelou inteligenciou upozorní motocyklistu na nebezpečenstvo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takzvané Head-up displeje (HUD) pre motocyklistov umožnia vložiť do pohľadu jazdca rôzne informácie, ktoré ho uchránia pred nebezpečenstvom, keď skĺzne zrakom na rýchlomer alebo navigačný systém. Najnovší motocyklistický HUD však využíva umelú inteligenciu na včasné odhalenie a upozornenie na nebezpečenstvá na ceste. Dokonca dokáže vyznačiť optimálnu trasu na prekonanie ostrých zákrut.

Zdá sa, že HUD je veľmi ťažké zabudovať do malých motocyklistických prílb spôsobom, ktorý neohrozuje ich bezpečnosť pri nehode, niektoré z nich sú zasa objemné a môžu skutočne ohroziť zorné pole jazdca. Zdá sa teda, že je to veľmi ťažká vec, s relatívne malými výhodami. Pasuje sa tým aj nový inteligentný motocyklistický Head-up displej, za ktorým stojí spinoff spoločnosť Aegis Rider, ktorú založil projektový tím z ETH Zürich.

Ten je zatiaľ postavený ako prototyp a pomocou umelej inteligencie prekrýva realitu v zornom poli jazdca informáciami v rozšírenej realite. Cieľom je pomocou kamier, hlbokého učenia a rozpoznávania predmetov odhaliť nebezpečenstvá, ako sú chodci, iné vozidlá, stĺpy a zvieratá, a zvýrazniť ich v zornom poli jazdca pomocou malých farebných plôch tak, aby vynikli.

Prototyp inteligentného HUD vyzerá, že dosť obmedzuje periférne videnie.

HUD je navyše napojený na mapovacie systémy a je navrhnutý tak, aby vyznačil na vozovku optimálnu trasu prejazdu zákruty a poskytol aj malé rady, ako napríklad „spomaliť“ či „trocha nakloniť motocykel“. Jazdec tiež bude mať neustále zobrazenú rýchlosť, aktuálny rýchlostný limit, výzvy z navigácie a aktuálny uhol náklonu motocykla.

Ako také je toto prototýpové zariadenie podstatne väčšie ako prilba a vyžaduje si, aby bolo na samotný motocykel namontované zariadenie schopné získať údaje o vízii a mapovať ich, analyzovať ich v reálnom čase, a znovu mapovať výsledné výzvy z pohľadu jazdca a prenášať obraz do zorného poľa jazdca.

Technológia hlbokého učenia analyzuje prostredie a pokúša sa upozorniť na riziká farebným zvýraznením.

Hoci technológia HUD s umelou inteligenciou vyzerá lákavo a futuristicky, otázne je, aký bude mať reálny dopad na bezpečnosť motocyklistu. Predsa len ničím nerušený výhľad je najdôležitejším faktorom bezpečnosti na cestách a farebné zvýraznenie môže byť rušivé a motocyklista nemusí dobre vidieť iné malé prekážky či udalosti, ako napríklad keď mierne natočenie predných pneumatík vozidla môže naznačiť úmysel zaparkovaného auta vyjsť do nášho pruhu. Ani myšlienka zobrazenia optimálnej trasy do zákrut nemusí byť bezpečná, keďže virtuálna čiara môže zakryť pohľad na štrk alebo rozliaty olej.

Uvidí sa teda, či sa tomuto odvážnemu projektu inteligentného motocyklistického HUD podarí prekonať všetky problémy a nakoniec si nájde cestu aj do sériovej výroby. Nie vždy totiž inteligentné technológie môžu zaistiť vyššiu bezpečnosť, najmä ak je to za cenu prekrývania pohľadu na reálnu situáciu na cestách.

HUD Aegis Rider pomocou mapovania, kamier a umelej inteligencie premieta optimálnu trasu prejazdu zákruty na vozovku v pohľade jazdca.