Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OPPO predstavuje vylepšené laboratórium komunikačných technológií

OPPO predstavuje vylepšené laboratórium komunikačných technológií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OPPO odhalila tajomstvo, ktoré stojí za radom z jej technológií pre 5. generáciu mobilných sietí (5G). Je ním OPPO Communication Lab – laboratórium na výskum komunikačných technológií, ktoré bolo nedávno modernizované v spolupráci so spoločnosťou Ericsson, predným svetovým dodávateľom informačných a komunikačných technológií (ICT) pre poskytovateľov služieb.

Vďaka novo modernizovanom laboratóriu komunikačných technológií je teraz spoločnosť OPPO schopná naplno realizovať celý proces výskumu a vývoja v oblasti 5G, od základného RF front-endu až po aktualizácie softwarových protokolov a regionálne ladenie aj testovanie. Vyspelé laboratórium komunikačných technológií zaisťuje, že smartfóny OPPO budú medzi prvými, ktoré budú mať implementované mnoho najnovších technológií 5G, čo zo spoločnosti OPPO robí ideálneho partnera pre predných svetových poskytovateľov technológií a operátorov pri rozširovaní ich služieb 5G. Laboratórium zároveň spoločnosti OPPO umožňuje hrať dôležitejšiu úlohu pri vývoji globálnych komunikačných technológií.

Silné partnerstvo vedie k lepším globálnym inováciám technológií 5G

Novo modernizované laboratórium OPPO Communication Lab zahŕňa tri hlavné moduly: laboratórium rádiových frekvencií, laboratórium protokolov a laboratórium pre simuláciu sietí.

Laboratórium pre simuláciu sietí je výsledkom spolupráce spoločností OPPO a Ericsson, zatiaľ čo laboratórium protokolov je spoločným dielom spoločnosti OPPO a predného poskytovateľa testovacích technológií Keysight.

Autonómny testovací robot v laboraoriu na výskum komunikačných technológií OPPO.

Chris Shu, viceprezident a generálny riaditeľ centra pre plánovanie produktovej stratégie a spolupráce spoločnosti OPPO, povedal: „Vylepšené laboratórium komunikačných technológií je novým míľnikom v úsilí spoločnosti OPPO v oblasti 5G a predstavuje novú úroveň úzkej spolupráce s prednými svetovými technologickými spoločnosťami. Vzhľadom k rýchlemu vývoju globálnej technológie 5G sme radi, že môžeme spojiť sily so spoločnosťami Ericsson a Keysight a využiť naše skúsenosti so štandardmi, produktami a aplikáciami v oblasti 5G k posilnení ekosystému 5G na celom svete.“

Magnus Ewerbring, viceprezident a technický riaditeľ spoločnosti Ericsson pre oblasť Ázie a Tichomoria, uviedol: „Prehĺbenie spolupráce spoločností OPPO a Ericsson posunie vpred ďalšie technológie a produkty, ktoré budú určovať požiadavky a smerovanie trhu 5G a taktiež optimalizáciu skúseností koncových používateľov so sieťou 5G. Ako líder na globálnom trhu 5G sa spoločnosť Ericsson teší na spoluprácu s odborovými partnermi pri budovaní ekosystému 5G a na podporu inovácií, ktoré umožnia naplno rozvinúť potenciál technológie 5G.“

„Predný svetový výrobca mobilných zariadení s podporou 5G, ako je OPPO, si v plnej miere uvedomuje nevyhnutnosť testovania spoľahlivosti pred uvedením konkurencieschopných komerčných produktov na trh,“ povedal Cao Peng, viceprezident a generálny riaditeľ skupiny pre testovanie bezdrôtových technológií v spoločnosti Keysight. „Laboratórium protokolov a laboratórium rádiových frekvencií je pre spoločnosti Keysight a OPPO zásadným míľnikom v oblasti 5G. Riešenie spoločnosti Keysight pre 5G umožňujú technickým inžinierom spoločnosti OPPO efektívne konať testovanie spotreby energie, regresné testovanie alebo testovanie interoperability nových funkcií a taktiež emulovať scenáre preplnených ulíc a vysokorýchlostných vlakov, čo by mohlo spoločnosti OPPO ďalej pomôcť realizovať jej stratégiu pre 5G a čo najskôr na trh uvádzať špičkové produkty s podporou 5G.“

Testovanie smartfónu v laboratóriu na výskum komunikačných technológií OPPO.

Tri moduly laboratória pre pokrytie komplexného výskumu 5G

OPPO Communication Lab sa skladá z troch modulov: laboratória pre simuláciu sietí, laboratória rádiových frekvencií a laboratória protokolov. Laboratórium pre simuláciu sietí, ktoré verne odráža skutočné mestské komunikačné siete, môže simulovať siete 4G/5G rôznych operátorov a poskytovať komunikačné služby až pre 10 000 zariadení. V laboratóriu tak možno testovať predbežné požiadavky na komercializáciu 5G v akýchkoľvek oblastiach sveta.

Okrem laboratória pre simuláciu sietí zahŕňa OPPO Communication Lab taktiež laboratórium rádiových frekvencií a laboratórium protokolov. V dnešnej dobe sa smartfóny používajú k mnohým úlohám vo veľmi rozmanitých scenároch – od pripojovania sa ku videokonferenciám pri jazde vysokorýchlostným vlakom cez sledovanie živých prenosov v preplnených nákupných centrách až po vyhotovenie fotografií a ich nahrávanie na sociálne siete kdekoľvek na svete. Za každým z týchto scenárov stoja rozsiahle testy vykonávané výskumníkmi v laboratóriu, ktoré majú zaistiť, aby zariadenia dosiahli v týchto rozmanitých prostrediach stabilné pripojenie.

Laboratórium protokolov zase podporuje techniky pri realizácii výskumu týkajúceho sa spotreby energie, regresného testovania a spoločného testovania nových funkcií, čím pomáha presadzovať rôzne prístupy k inováciám. Laboratórium napríklad v súčasnej dobe vykonáva výskum súvisiaci s nadchádzajúcou prvou evolúciou štandardu 5G, označovanou ako Release 16, ktorá bude šetrnejšia k životnému prostrediu vďaka lepšej efektivite komunikácie medzi smartfónmi a sieťami, čo znižuje spotrebu energie inteligentných telefónov aj základňových staníc.

Vedenie prostredníctvom inovácií smerom k ére internetu skúseností

Vďaka svojim silným stránkam vo vedeckom výskume a podpore svojich globálnych odborových partnerov dosiahla spoločnosť OPPO na celom svete mnohých míľnikov v oblasti 5G. Už v roku 2018 spoločnosť OPPO úspešne predviedla celosvetovo prvý videohovor cez 5G s využitím technológie 3D štruktúrovaného svetla; v roku 2019 sa Oppo Reno 5G stal prvým v Európe komerčne dostupným smartfónom kompatibilným s 5G a v roku 2021 spoločnosti OPPO, Vodafone, Qualcomm a Ericsson dosiahli komercializácie prvé európske siete 5G v standalone (SA) režime, čím urýchlili ďalšie zdokonaľovanie 5G.

Do budúcna bude OPPO aj naďalej rozširovať svoj výskum a vývoj v oblastiach špičkových technológií, spolupracovať s ďalšími lídrami v obore, ako je napríklad Ericsson, uľahčovať vývoj 5G a pokračovať v odhaľovaní možností 5G, pretože vedie odvetvie smerom k ére internetu skúseností.

(Zdroj: Tlačová správa OPPO)