Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Logitech chce premostiť reálne a virtuálne písanie na klávesnici

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prostredie virtuálnej reality je pre mnohých používateľov lákavé, no aj v ňom potrebujú komunikovať so svojím okolím, čo môže byť v súčasnosti problém. Spoločnosti Logitech a HTC preto spojili svoje sily, aby poskytli jednu zo zásadných akcií vo virtuálnej realite, akou je písanie na klávesnici.

Spoločnosť Logitech predstavila vývojársky balíček s názvom Bridge, ktorý obsahuje hardvér a softvér pre výrobcov aplikácií, aby mohli čo najlepšie reprezentovať klávesnicu v prostredí virtuálnej reality. Bridge umožní vidieť fyzickú klávesnicu Logitech vo svete virtuálnej reality prostredníctvom headsetu HTC Vive. Vďaka tomu môžu používatelia písať bez toho, aby museli často nadvihnúť headset pre stláčanie správnych kláves.

Spoločnosť Logitech a HTC vytvorili vývojársky balíček Bridge, ktorý dokáže preniesť reálnu klávesnicu do prostredia virtuálnej reality.

Vývojársky balíček obsahuje hernú klávesnicu Logitech G, zariadenie Vive Tracker pre sledovanie umiestnenia prstov a softvér pre správne naportovanie klávesnice do sveta virtuálnej reality. Spoločnosť Logitech pripravila 50 balíčkov, ktoré sú momentálne pre vývojárov k dispozícii.

Keďže je klávesnica prenesená do virtuálnej reality, môže používateľ jednoducho zmeniť funkcie určitých kláves alebo vymeniť font či farebné znázornenie klávesnice v aplikáciách pre virtuálnu reality tak, ako mu najlepšie vyhovuje. Dokonca sa mu môžu v určitom čase zobraziť len špecifické klávesy, ktoré potrebuje.

Keďže je klávesnica prenesená do virtuálnej reality, môže používateľ jednoducho zmeniť funkcie určitých kláves alebo vymeniť font či farebné znázornenie klávesnice v aplikáciách pre virtuálnu reality tak, ako mu najlepšie vyhovuje.

Spoločnosť Logitech vidí využitie Bridge pre prácu v operačnom systéme Windows či v ovládaní počítačových hier a iných aplikácií, ako sú napríklad sociálne siete a podobne. Virtuálna klávesnica určite zrýchli napríklad zadávanie hesiel, ktoré bude jednoduchšie ako ukazovanie na jedno písmeno naraz s pomocou diaľkového ovládača pre VR headset.

Logitech už vytvoril základ kódu pre Bridge, takže klávesnica a ruky používateľa sa zobrazujú v akejkoľvek aplikácií kompatibilnej so SteamVR. Vývojári môžu využiť balíček Bridge pre svoje vlastné aplikácie a hry, ktoré by sa mohli začať objavovať počas budúceho roka.

Vývojársky balíček Bridge obsahuje hernú klávesnicu Logitech G, zariadenie Vive Tracker pre sledovanie umiestnenia prstov a softvér pre správne naportovanie klávesnice do sveta virtuálnej reality.