Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S neurónovou sieťou do vrecka je vývoj ešte rýchlejší a ľahší

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Intel predstavila druhú generáciu zariadenia s neurónovou sieťou vo formáte USB kľúča. Neural Compute Stick 2 bolo navrhnuté pre vývoj v oblasti umelej inteligencie v kompaktných rozmeroch a za dostupnú cenu.

Druhá verzia vreckovej neurónovej siete bola spracovaná tak, aby poskytla pomerne vysoký výkon, pričom napríklad výkon pri klasifikácii snímok a detekcii objektov sa zvýšil až osemnásobne. Je to možné najmä vďaka technológii Myriad X VPU (Vision Processing Unit). Ide o dedikované špeciálne hardvérové rozhranie neurónovej siete s viacerými jadrami (v tomto prípade ich je 16), ktoré vývojárom umožní využívať technológiou vizuálneho akcelerátora v reálnych aplikáciách.

Intel Neural Compute Stick 2

Zariadenie Neural Compute Stick 2 má rozmery 72,5 x 27 x 14 mm a dá sa pripojiť napríklad k notebooku prostredníctvom štandardného portu USB 3.0. Je kompatibilné s operačnými systémami Ubuntu, CentOS a Windows 10. Spoločnosť Intel tvrdí, že s notebookom a s Neural Compute Stick 2 môžu vývojári mať svoje aplikácie s umelou inteligenciou a počítačovým videním spustené už v priebehu niekoľkých minút.

Intel Neural Compute Stick 2

Nie je potrebný žiadny dodatočný hardvér, takže algoritmy umelej inteligencie a systémy pre počítačové videnie pre inteligentné zariadenia, drony, roboty a iné zariadenia môžu byť vytvárané a nasadené lokálne bez nutnosti prístupu ku cloudu. K dispozícii je aj podpora vývojárskej sady nástrojov OpenVINO pre väčšiu flexibilitu pri tvorbe prototypov.

Najnovšie zariadenie Intel Neural Compute Stick 2 stojí 99 dolárov.

Intel Neural Compute Stick 2