Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budúce zdravotné sestry sa môžu učiť vo virtuálnej realite

Budúce zdravotné sestry sa môžu učiť vo virtuálnej realite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vedci z londýnskej Middlesexskej univerzity vyvinuli pre študujúce budúce zdravotné sestry, postgraduálnych študentov pediatrie a pre študentky pôrodných asistentiek prostredie vo virtuálnej realite. V ňom sa môžu trénovať na scenároch, ktoré predstavujú skutočné situácie z praxe.

Virtuálne školiace prostredie dodáva spoločnosť Oxford Medical Simulation (OMS). Systém je v súčasnosti zameraný na študujúce budúce zdravotné sestry a postgraduálne štúdium pediatrie v treťom ročníku, pričom študentky na pôrodné asistentky získajú prístup do systému neskôr v tomto roku.

Digitalizované nemocničné oddelenie vo virtuálnej realite predstaví študentom intenzívnou formou až 20 rôznych zdravotných problémov, vrátane pacientov s dýchacími problémami, cukrovkou, sepsou, závažnými alergiami a chronickým obštrukčným ochorením pľúc. Študenti sa do virtuálneho pracoviska prenesú prostredníctvom VR okuliarov Oculus Rift a môžu interagovať s virtuálnymi pacientmi, diagnostikovať akékoľvek choroby a reagovať na ne so snahou o čo najlepšiu liečbu.

Po ukončení školenia poskytne analytický nástroj „výkonné poznatky o učení“, spätnú väzbu a hodnotenie, aby si mohli vyučujúci so študentmi v reálnom svete prediskutovať ich postupy. Táto technológia pirnáša výhody v tom, že umožní študentom robiť chyby bez negatívneho dopadu na skutočných pacientov. Učenie prostredníctvom virtuálnej reality im tak pomôže získať vedomosti o tom, ktoré postupy sú správne alebo nesprávne.

Zdravotné oddelenie vo virtuálnej realite prináša spôsob, ako sa učiť bez negatívneho dopadu na skutočných pacientov.