Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka technológiám už aj inhalátor môže byť digitálny

Vďaka technológiám už aj inhalátor môže byť digitálny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia, ktorí trpia respiračnými chorobami, ako je napríklad astma, určite dobre poznajú inhalátory. Tieto zariadenia sa však podarilo vylepšiť vývojárom zo spoločnosti Pneuma Respiratory, ktorí vyvinuli prvý úplne digitálny inhalátor na svete. Podľa ich tvrdenia by mal dodávať liečivo dokonca spoľahlivejšie ako konvenčné inhalátory.

Používateľ pri bežnom inhalátore musí manuálne stlačiť uvoľňovaciu klapku na zariadení počas dýchania, pričom do svojich pľúc nasáva jemný hmlovitý rozprašok liečiva. Ak však nestláča klapku správne, nemusí dostať potrebnú plnú dávku.

Digitálny inhalátor od spoločnosti Pneuma Respiratory však sníma, keď sa používateľ nadýchne a potom automaticky uvoľní hmlu s liečivom cez elektronický uvoľňovač. To je v podstate celý princíp, ako nové zariadenie funguje, vďaka čomu zabezpečí, že sa liečivo dostane do pľúc používateľa v plnej dávke a nie je nutný žiadny poháňací manuálny mechanizmus.

Digitálny inhalátor od spoločnosti Pneuma Respiratory sníma, keď sa používateľ nadýchne a potom automaticky uvoľní hmlu s liečivom cez elektronický uvoľňovač.

Zariadenie sa navyše môže synchronizovať s mobilnou aplikáciou pre smartfóny a tablety, v ktorej si používateľ vie prezerať záznam liečby a tým si vie overiť, či nezmeškal nejakú to dávkovanie.

Spoločnosť Pneuma Respiratory zatiaľ nezverejnila žiadne informácie o tom, kedy by mohol byť jej digitálny inhalátor medicínsky schválený pre masové použitie. V súčasnosti sa stále tento digitálny inhalátor považuje za zariadenie vo výskume.

Digitálny inhalátor sa navyše môže synchronizovať s mobilnou aplikáciou pre smartfóny a tablety, v ktorej si používateľ vie prezerať záznam liečby a tým si vie overiť, či nezmeškal nejakú to dávkovanie.