Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budú Microsoft smart hodinky skôr fitness náramkom?

Budú Microsoft smart hodinky skôr fitness náramkom?
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
3. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft pracuje na vlastných inteligentných hodinkách, ktoré by mali byť však viac fitness náramkom ako samotnými hodinkami. Je možné, že budú podporovať všetky známejšie platformy ako iOS, Android i Windows Phone, čo z nich môže spraviť pomerne silnú konkurenciu pre ostatné smart hodinky.

Snáď všetci známejší výrobcovia elektroniky už majú svoje inteligentné hodinky a Google ešte k tomu ponúka celú špeciálnu platformu pre wearables zariadenia. Dvaja velikáni však stále nič nepredstavili – kým však o hodinkách od Apple sa už aspoň dlhšie hovorí, Microsoft podľa neoficiálnych zdrojov začal na hodinkách pracovať o niečo neskôr. Z toho, čo je doteraz známe, majú byť hodinky viac podobné fitness náramku ako smart hodinkám. Majú byť „len“ predĺženou rukou smartfónu, no obsahovať budú samozrejme množstvo senzorov. Tie budú zberať informácie o zdraví používateľa počas dňa i noci a stretneme sa i s meračom srdcového tepu.

Zaujímavosťou je však plánovaná podpora všetkých väčších platforiem ako Android, iOS i Windows Phone, čo môže byť kľúčovým bodom v rámci predaja. V súčasnosti sa začalo špekulovať o možnosti nabíjania, vzhľadom na trojicu patentov, ktoré si spoločnosť Microsoft Corporation prihlásila na americkom patentovom úrade. Hodinky môžu mať síce nakoniec úplne iný tvar či funkcie, no zatiaľ sa chytáme toho, do čoho je možnosť nahliadnuť. V súvislosti s nabíjaním sa teda zatiaľ očakáva dokovacia stanica. Okrem toho by sa mali dať posielať textové správy, sledovať navigáciu či prijímať hovory.