Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Kávovar DeLonghi Ecam 45 760 W Eletta Cappuccino Top

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
27. 8. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ecam 45 760 W Eletta Cappuccino Top - kávovar od DeLonghi, s príkonom 1450 Wattov, je plnoautomatický prístroj na espresso. Jeho dvojriadkový displej ponúka pri nastavení jeden zo 16tich svetových jazykov, v ktorých bude zariadenie s vami komunikovať. Na začiatku čarovania s kávovarom treba nasypať kávu buď zomletú, alebo klasicky, v podobe zŕn. Každý typ kávy má pritom svoj otvor a do zásobníku na zrnká sa vmestí až 400 gramov.

Samozrejme, v dvojlitrovej nádobe na vodu musí byť jej dostatočné množstvo a ak by aj nie, kávovar na to používateľa upozorní. Okrem toho je tu však aj ďalšia nádržka. Tá slúži na mlieko a súvisí s mliečnym systémom s názvom Latte Crema System. Vďaka nemu si môžete nielen dávkovať obyčajné, či mlieko spracované v podobe peny do kávy, ale zároveň si aj nastaviť jeho teplotu.

Čo by to bolo za kávovar, ak by nemal v ponuke viacero druhov kávy. Pri displeji je preto aj viacero tlačidiel pre prípravu nápojov, aj s mliečnym prídavkom. Či už espresso, macchiato alebo len horúce mlieko. Nádobka na mlieko sa však dá aj odobrať a nahradiť tryskou na tvorbu pary a horúcej vody. Takto si môže používateľ pripraviť mliečnu penu aj sám manuálne. No a rovnako sa dá táto horúca voda použiť aj na prípravu čaju alebo iných horúcich nápojov.

Pomocou tlačidiel si viete nakombinovať kávu podľa svojej chuti a svoju obľúbenú kombináciu si môžete aj uložiť. Vybrať sa dá z viacerých stupňov intenzity kávy, samozrejmosťou je voľba množstva vody, no a nechýba dokonca ani zvolená teplota kávy. Zaujímavosťou je i tlačidlo Long Coffee pre prípravu veľkej kávy so silnou chuťou, ktorá určite poteší milovníkov prekvapkávanej kávy.

Kávovar Ecam Eletta Cappuccino je dostatočne výkonný aj na to, aby dokázal naraz spraviť dve kávy. Aby ste ich však nemuseli robiť do studenej šálky a tým hneď neznehodnotili teplotu nápoja, zariadenie ponúka užitočnú funkciu aktívneho nahrievača šálok. Ten má podobu kovovej plochy nad displejom, ktorú si nastavením v menu nahrejete a po určitom čase sa zohreje i hrnček. Až potom je šálka dokonale pripravená na nápoj.

Tlačidla automatického čistenia vstavané v tlačidle pre reguláciu peny sa postará o vnútorné komponenty nádoby na mlieko a ich prečistenie horúcou vodou a parou. DeLonghi skrátka nenechal nič na náhodu, a tak sa majú milovníci kávy, na čo tešiť.

(Toto video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt môžete zakúpiť tu.)