Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Domáca kója od Panasonicu vás duchom prenesie do kancelárie

Domáca kója od Panasonicu vás duchom prenesie do kancelárie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohé moderné kancelárie majú veľký otvorený priestor, ktorý je rozdelený len množstvom menších kancelárskych pracovných kójí. Ľudia, ktorí počas pandémie Covid-19 pracujú z domu a z nejakého dôvodu im chýba ich kója z kancelárie, môžu siahnuť po domácej pracovnej kóji Komoru od spoločnosti Panasonic.

Nová domáca pracovná kója Komoru je v skutočnosti o niečo krajšia ako tradičné kancelárske pracovné kóje. Je vyrobená z pegboardov, čo sú drevené dosky perforované dierami, do ktorých sa dajú umiestniť drevené kolíky na ľahké zavesenie rôznych predmetov. Súčasťou kóje je aj prispôsobiteľný pracovný stôl, ktorý je navrhnutý tak, aby ladil s vašou existujúcou obývacou izbou alebo celým bytom.

Domáca pracovná kója Panasonic Komoru.

Myšlienka domácej pracovnej kóje je taká, že Komoru vám dá asi jeden meter štvorcový vizuálne oddeleného priestoru. Ten bude vyčlenený ako špecifická pracovná zóna, namiesto toho, aby vám váš pracovný život prenikol do zvyšku vášho domáceho prostredia. Steny kóje sú vysoké len približne 120 centimetrov, čo znamená, že stačí sedieť pri stole, aby vám poskytli súkromie. No príliš nepomôžu, ak chcete vytvoriť tichú zónu pre videokonferencie s kolegami.

Spoločnosť Panasonic momentálne predáva svoju domácu pracovnú kóju Komoru výhradne len v Japonsku. Cena bola stanovená na 88 000 japonských jenov, čo je približne 701 euro. No práca z domu bude pravdepodobne nejaký čas realitou našich životov, takže je ľahké si predstaviť možnosť rozšírenia, či už týchto alebo iných domácich kójí, po celom svete.

Domáca pracovná kója Panasonic Komoru.