Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stroj Lip Factory vytvorí na počkanie rúž doslova na mieru

Stroj Lip Factory vytvorí na počkanie rúž doslova na mieru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rúž je osobná vec každej ženy, no vybrať si ten správny nebýva vždy ľahké. V blízkej budúcnosti by mohol pomôcť systém Lip Factory, ktorý dokáže vytvárať rúž pre konkrétneho klienta priamo na mieste.

Koncept systému, ktorý vytvorila kórejská spoločnosť Amorepacific, pozostáva zo samotného stroja Lip Factory a mobilnej aplikácie Color Tailor. Aplikácia je pripojená ku cloudu a využíva algoritmy založené na umelej inteligencii. Tie analyzujú tváre používateľov a určujú, ktorý konkrétny odtieň rúžu by čo najlepšie vyhovoval ich črtám tváre a vlastnostiam pleti.

Stroj tieto údaje prevezme a na základe odporúčania aplikácie zmieša a zladí rôzne pigmenty s požadovaným výsledkom. Je pritom schopný vytvoriť viac ako 2 000 rôznych odtieňov. Hneď ako je hotový výrobok vydaný, klient si ho môže zakúpiť.

Stroj Lip Factory pre výrobu rúžov na mieru.

Toto zariadenie nie je navrhnuté pre domácnosti, no je určené na umiestnenie v salónch krásy alebo na iných komerčných miestach. Predvádzacia jednotka je už od minulého augusta v prevádzke v priestoroch obchodu Amore Seongsu spoločnosti Amorepacific. V pláne je vylepšenie algoritmov aplikácie, po ktorom by malo nasledovať širšie komerčné nasadenie.

Systém Lip Factory je držiteľom ocenenia za inováciu CES Innovation Awards 2021.

Stroj Lip Factory pre výrobu rúžov na mieru.