Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vo Veľkej Británii testujú prvý autonómny autobus v plnej veľkosti

Vo Veľkej Británii testujú prvý autonómny autobus v plnej veľkosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fusion Processing oznámila, že začína testovanie autonómneho autobusu verejnej dopravy na cestách, aby sa ešte tento rok mohla začať nová pilotná prevádzka na 22,5 km (14 míľ), ktorá bude prevážať cestujúcich cez dlhý visutý most v Škótsku.

Spoločnosť Fusion Processing spolupracuje so spoločnosťami Stagecoach, Alexander Dennis Ltd, Transport Scotland, Edinburgh Napier University a Bristol Robotics Laboratory na projekte CAVForth, ktorý sa pripravuje od roku 2020.

V rámci pilotného projektu bude päť jednopodlažných autonómnych autobusov Dennis Enviro200 autonómnej úrovne SAE 4 premávať cez záliv Firth of Forth po 2,5 km (1,5 míle) dlhom moste Forth Road Bridge, aby prepravovali cestujúcich medzi Ferrytool Park & Ride vo Fife a železničným a električkovým uzlom v Edinburghu.

Testovanie na cestách bude prebiehať dva týždne predtým, ako sa neskôr v tomto roku začne prevádzkovať nová 14-kilometrová autobusová linka, na ktorej budú autonómne autobusy prepravovať cestujúcich cez most Forth Road Bridge v Škótsku.

Každý autobus je vybavený tak, aby mohol prepraviť až 36 cestujúcich na novej 22,5 km (14 míľovej) trase. To predstavuje potenciálnu kapacitu 10 000 cestujúcich do práce, študentov, jednodňových výletníkov a turistov týždenne.

Autobusy boli upravené do špeciálnych farieb a nápisov, aby ich bolo možné ľahko identifikovať ako autonómne vozidlá, a sú vybavené systémom automatizovaného riadenia CAVstar spoločnosti Fusion Processing. Ten kombinuje radar, LiDAR a optické kamery s technológiami riadenia s umelou inteligenciou pre autonómiu na úrovni 4 v zložitých dopravných scenároch, vrátane diaľnic, hlavných a vedľajších ciest, autobusových pruhov, kruhových objazdov, križovatiek a semaforov.

Prevádzkovateľ autobusov Stagecoach sa chystá zamestnať skupinu skúsených vodičov autobusov, ktorí budú monitorovať palubné systémy. Každý autobus bude mať na palube bezpečnostného vodiča, ktorý v prípade problémov prevezme riadenie prostredníctvom druhej sady riadiacich a brzdových systémov a bude tiež odpovedať na otázky cestujúcich.

Očakáva sa, že päť autonómnych autobusov začne premávať ešte v tomto roku v rámci projektu CAVForth, pričom ich kapacita je celkovo až 10 000 cestujúcich týždenne.

Počas dvojtýždňového testovacieho obdobia na cestách, ktoré nasleduje po úspešnom ukončení virtuálnych simulácií, testov v depe a testov na trati, však nebudú môcť do autobusov nastúpiť žiadni cestujúci. Partneri projektu očakávajú, že nová autonómna autobusová doprava začne voziť cestujúcich od konca leta.

Rozpočet projektu CAVForth sa odhaduje na niečo vyše 6 miliónov libier (približne 7,13 milióna EUR). Čiastočne ho financuje Centrum pre prepojené a autonómne vozidlá, v spolupráci s Innovate UK a je súčasťou Fondu inteligentnej mobility vlády Spojeného kráľovstva vo výške 100 miliónov libier (približne 118,836 miliónov EUR).