Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykel Zoomo One pre ekologické doručovanie na poslednom úseku

E-bicykel Zoomo One pre ekologické doručovanie na poslednom úseku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Austrálsky výrobca elektrických bicyklov Zoomo oznámil uvedenie úžitkového e-bicykla Zoomo One, ktorý je navrhnutý tak, aby povzbudil operácie doručovania na poslednom úseku s cieľom prejsť z benzínových mopedov na ekologickejšiu prepravu balíkov.

S uvedením úžitkového elektrického bicykla Zoomo One sa výrobca špecificky zameriava na „špinavé mopedy“, ktoré používajú jazdci na rozvoz potravín a jedla. Nákladný e-bicykel by tak mal poskytnúť udržateľnejší spôsob doručovania objemných balíkov a vytlačiť tak hlučné a znečisťujúce mopedy z ciest.

Spoločnosť Zoomo nešpecifikuje motor v náboji kolesa, ktorý je spárovaný s remeňovým pohonom nenáročným na údržbu, no správcovia vozového parku môžu nastaviť Zoomo One na triedu 2 pre elektrickú asistenciu do rýchlosti 32 km / h alebo triedu 3 s rýchlosťou až 45 km / h. E-bicykel má tiež mobilné pripojenie na vzdialené monitorovanie a sledovanie pomocou GPS.

Úžitkový elektrický bicykel Zoomo One.

Možnosti odnímateľnej batérie začínajú s 1 kWh jednotkou, ktorá je zasunutá do spodnej trubice, až do výkonnejších modelov batérie, s myšlienkou, že tento e-bicykel vydrží v prevádzke celý pracovný deň na jedno nabitie. Zoomo One má pritom celkovú úžitkovú nosnosť až 58 kilogramov na zadnom nosiči a 18 kilogramov na prednej strane. Môže sa pochváliť flexibilnými možnosťami montáže pre veci, ako sú doručovacie boxy namontované vzadu.

Nerovnosti na cestách počas dodávok by mala zmierniť predná odpružená vidlica, ako aj zadný pružinový tlmič. V strede v spodnej časti rámu je aj integrovaná rukoväť, ktorá uľahčí prenášanie e-bicykla napríklad po schodoch. Zoomo One pritom jazdí na 24-palcových zliatinových kolesách a má osadené pneumatiky Schwalbe Big Ben, ktoré sú vhodné do každého počasia. Nechýbajú ani predné a zadné blatníky.

Úžitkový elektrický bicykel Zoomo One.

O brzdenie sa postarajú predné a zadné kotúčové brzdy. Vo výbave je aj predné LED svetlo a zadný LED svetelný pás. Spoločnosť Zoomo pritom sľubuje „neobmedzené možnosti prispôsobenia, vrátane modulárnej kapotáže pre vlastné značky, farby, logá atď.“

Úžitkový elektrický bicykel Zoomo One sa začne predávať v prvej polovici roku 2022 za odporúčanú maloobchodnú cenu 4 000 dolárov, s prispôsobenými možnosťami softvéru, servisu a financovania, ktoré sú k dispozícii aj operátorom doručovacích flotíl.

Úžitkový elektrický bicykel Zoomo One.