Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DHL pridáva do flotily 63 elektrických dodávok Workhorse

DHL pridáva do flotily 63 elektrických dodávok Workhorse
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Logistická spoločnosť DHL sa chce vydať na ekologickejšiu cestu a tak do svojej flotily donáškových vozidiel pridá 63 elektrických dodávok od spoločnosti Workhorse. Uzavretá dohoda je súčasťou širšieho cieľa spoločnosti DHL, ktorá chce prevádzkovať vozidlá s nulovými emisiami.

Spoločnosť DHL načrtla svoje plány pre používanie ekologicky čistých dopravných riešení a v roku 2025 chce mať až 70 vozidiel bez emisií. Do roku 2050 plánuje pritom emisie znížiť až na nulu. Pre splnenie tohto cieľu podnikla spoločnosť DHL niekoľko krokov a investovala do rozvoja vlastných elektrických vozidiel, vrátane dodávok alebo aj dronov.

Aj preto sa spoločnosť DHL obrátila na americký start-up Workhorse, firmu, ktorá spolupracuje s niekoľkými ďalšími logistickými spoločnosťami, ako je FedEx alebo UPS. Model elektrického vozidla, ktorý zaujal spoločnosť DHL je Workhorse NGen-1000, čiže elektrická dodávka s dojazdom do 160 kilometrov, ktorá má v úložnom priestore nízku podlahu a vysoký strop s objemom približne 28,5 metrov kubických.

Elektrická dodávka Workhorse NGen-1000 s dojazdom 160 kilometrov.

Spoločnosť Workhorse koncom roka 2017 odhalila verziu elektrickej dodávky NGen s možnosťou vypúšťania dronov z jej strechy. Hoci to znie ako zaujímavé riešenie, do plánov spoločnosti DHL sa aspoň zatiaľ nedostalo. DHL teda od spoločnosti Workhorse získa až 63 elektrických dodávok NGen-1000, z ktorých 30 nastúpi do služby v oblasti San Francisco Bay.

Podľa vyjadrenia spoločnosti DHL by sa flotila vozidiel mohla v tomto roku skladať z až takmer 30 percent nových vozidiel s alternatívnym palivom.