Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fotoaparát Leica M11-P pomáha fotografom chrániť ich prácu

Fotoaparát Leica M11-P pomáha fotografom chrániť ich prácu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Leica uviedla na trh novú verziu diaľkomeru M11, ktorá je navrhnutá tak, aby pomohla fotografom „vytvoriť súvislý reťazec autenticity, od zachytenia až po zverejnenie“ priložením zabezpečeného digitálneho štítku na snímky.

Keď používateľ zachytí snímku pomocou fotoaparátu M11-P, môže sa použiť digitálny štítok, ktorý obsahuje informácie zadané do ponuky Content Credentials vo fotoaparáte, ako je meno fotografa a akékoľvek informácie o autorských právach. Každá snímka má jedinečný digitálny podpis, ktorý je v súlade s open-source štandardom Content Authority Initiative.

Fotoaparát Leica M11-P.

Všetky zmeny vykonané po zachytení budú pritom zaznamenané v zabezpečených metadátach a overenie obrázkov je možné vykonať kedykoľvek pomocou voľne dostupných nástrojov s otvoreným zdrojovým kódom alebo online prihlásením sa na stránke Content Credentials.

Fotoaparát Leica M11-P.

Model M11-P sa drží podobného dizajnu ako jeho starší súrodenec M11, no na jeho tele chýba ikonická bodka značky Leica a nahrádza ju diskrétnejšia rytina na vrchnej doske. Kapacita vnútornej pamäte sa tiež zvyšuje na 256 GB.

Fotoaparát Leica M11-P.

Fotoaparát M11-P je pritom vybavený rovnakým 60-megapixelovým obrazovým snímačom CMOS so zadným osvetlením, technológiou trojitého rozlíšenia a procesorom Maestro III. Citlivosť na svetlo sa pohybuje od ISO 64 do ISO 50 000. Nechýba vstavaný blesk, „veľký diaľkomer s jasnými čiarami s automatickou kompenzáciou paralaxy“ a 2,95-palcový dotykový panel so zafírovým sklom.

Fotoaparát Leica M11-P je teraz k dispozícii za cenu 9 195 USD (približne 8 710 EUR).

Fotoaparát Leica M11-P.