Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plnofarebný 3D skener presne modeluje objekty „akejkoľvek veľkosti“

Plnofarebný 3D skener presne modeluje objekty „akejkoľvek veľkosti“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak to dokážete 3D naskenovať, môžete si to aj 3D vytlačiť a spoločnosť Matter and Form ohlásila superuniverzálny nový spôsob, ako to urobiť. Systém Three vytvára fotorealistické, vysoko detailné, plnofarebné 3D skeny predmetov od mincí až po autá.

„Viac objektov, viac farieb, vo väčšom rozsahu veľkostí ako ktorýkoľvek iný skener na trhu“ – to je základ pre tretí produkt mladej spoločnosti, ktorý podľa nej tiež poskytuje úroveň kvality skenovania na úrovni profesionálnych strojov, ktoré stoja desiatky tisíce eur.

3D skener Three má pomerne neopísateľný dizajn skenovania typu „hlava na nohách“, ktorý využíva stereo 13-megapixelové kamery Sony a štruktúrované projekcie svetelných vzorov na vytváranie 3D modelov s presnosťou do 50 mikrónov a rozlíšením do 37 mikrónov.

Plnofarebný 3D skener Three.

Kamery a projektor sú dostatočne výkonné na to, aby fungovali vo vzdialenosti 20 – 80 cm, takže je možné skenovať malé a stredné predmety pomocou priloženého káblového otočného taniera alebo používateľ trochu ustúpi a skenuje oveľa väčšie predmety. V skutočnosti neexistuje žiadne softvérové obmedzenie veľkosti skenovania, dá sa skenovať, kým nevyčerpáte 16 GB zabudovaného úložného priestoru v zariadení.

Neexistujú žiadne aplikácie na inštaláciu, cloudové spracovanie ani poplatky za predplatné. 3D skener Three spája viacero perspektív a spracováva objekty pomocou vlastného palubného počítača, ktorý možno bezdrôtovo spravovať cez ľubovoľný webový prehliadač.

Plnofarebný 3D skener Three.

Softvér je „podporovaný projektmi s otvoreným zdrojovým kódom a úplným API“ a obsahuje vstavané programovacie nástroje, takže pokročilejší používatelia môžu kódovať svoje vlastné aplikácie. Spoločnosť tvrdí, že to z neho robí prvý 3D skener, ktorý je tiež samostatné výpočtové zariadenie.

Plnofarebný 3D skener Three, vrátane vlastného otočného taniera, kalibračnej súpravy a statívu, sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 1 650 USD (približne EUR), čo je o 45 percent menej ako bude plánovaná maloobchodná cena. Projekt, ktorý už prekonal svoj cieľ, pokračuje a spoločnosť Matter and Form plánuje odoslať jednotky v januári.

Plnofarebný 3D skener Three.