Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtový mikrofón od DJI zvyšuje kvalitu a inteligentne potláča šum

Bezdrôtový mikrofón od DJI zvyšuje kvalitu a inteligentne potláča šum
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI oznámila aktualizáciu svojho systému pripínateľného bezdrôtového mikrofónu uvedeného na trh v apríli 2022. Nový model Mic 2 teraz prichádza s interným 32-bitovým záznamom zvuku, inteligentným potlačením šumu a dlhšou výdržou batérie.

Všesmerový vysielací mikrofónový modul s hmotnosťou 28 gramov je teraz k dispozícii v čiernej alebo bielej farbe a jeho výhodou je integrovaná technológia potlačenia šumu, ako aj optimalizácia čistoty hlasu. Navyše je k dispozícii ochrana proti vetru na nahrávanie vo veternom počasí.

Všesmerový bezdrôtový mikrofón DJI Mic 2.

Rovnako ako predtým sa systém Mic 2 dodáva s dvoma vysielačmi, ktoré sa pripínajú na oblečenie alebo magneticky pripevňujú na výstroj. Každý z nich má pritom 6-hodinovú výdrž batérie a dokáže zachytávať zvuk v 32-bitovej kvalite pre oveľa lepší dynamický rozsah. K dispozícii je aj funkcia na nahrávanie druhej stopy s nižším zosilnením v prípade, že primárna stopa trpí zvukovými výkyvmi.

Všesmerový bezdrôtový mikrofón DJI Mic 2.

Hoci sa teraz vysielače môžu spárovať priamo so smartfónom cez Bluetooth, no na úkor potlačenia šumu, zostava obsahuje aj modul prijímača s 1,1-palcovým dotykovým OLED displejom, predvoľbami zosilnenia pre konkrétnu kameru na zvýšenie pohodlia a vlastnou batériou s výdržou 6 hodín na jedno nabitie. Udávaný dosah nerušeného prenosu je 250 metrov pomocou kombinácie vysielač / prijímač a je tu aj podpora dvojkanálového nahrávania na súčasné snímanie z dvoch mikrofónov.

Všesmerový bezdrôtový mikrofón DJI Mic 2.

Jednotky mikrofónu a prijímača je možné nabíjať na mieste pomocou dodaného nabíjacieho puzdra, pričom batéria v puzdre vystačí približne na dva plné nabíjacie cykly, kým sa bude musieť aj ona nabiť. Nabíjacie puzdro je vybavené aj západkou, ktorá udrží veko uzamknuté v prípade pádu.

Všesmerový bezdrôtový mikrofón DJI Mic 2.

Súprava všesmerového bezdrôtového mikrofónu DJI Mic 2 je teraz k dispozícii za cenu 349 EUR a obsahuje dva vysielače plus ochranu proti vetru, prijímač, nabíjacie puzdro a káble. K dispozícii je aj variant s jedným mikrofónom za cenu 219 EUR.