Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorizovaný a samonivelačný statív uľahčuje nastavenie kamery

Motorizovaný a samonivelačný statív uľahčuje nastavenie kamery
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Edelkrone, ktorá sa zaoberá výrobou fotografickej a video výbavy, v októbri minulého roka avizovala svoje „najväčšie uvedenie na trh za posledné roky“ a teraz všetko odhalila vydaním „prvého“ plne motorizovaného a samonivelačného statívu na svete s názvom Tripod X.

Tento „ultimátny motorizovaný videografický statív“, ktorý je určený predovšetkým na nakrúcanie v interiéri, a teda by sa rozhodne nemal brať na pláž alebo do dažďa, má telo a nohy vyrobené z opracovaného hliníka. Na vrchu je umiestnený štandardný statívový držiak na upevnenie kamerového vybavenia.

Vďaka zabudovaným snímačom sa statív Tripod X automaticky sám nastaví do vodorovnej polohy, pričom sa neustále monitoruje a v prípade potreby upravuje. Vďaka tejto funkcii je nastavenie na nerovnom povrchu hračkou. Túto funkciou možno zapnúť pomocou tlačidla na samotnom statíve alebo prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie cez Bluetooth.

Motorizovaný a samonivelačný statív Edelkrone Tripod X.

Okrem tlačidla na samonivelizáciu je rozhranie na zariadení vybavené aj malou obrazovkou na navigáciu v menu a zobrazovanie stavu, tlačidlom napájania a ovládacími prvkami na pohyb hore / dole, spolu s nastavením rýchlejšej / pomalšej rýchlosti.

Inteligentný statív možno nastaviť na konkrétnu výšku od 34 do 148 centimetrov a ušetriť tak používateľa „od otravného ohýbania kolien až po únavné naťahovanie špičiek prstov“ a zároveň odstrániť potrebu uvoľňovať a uťahovať rôzne svorky a dolaďovať nastavenie kamery. Statív sa tiež dokáže plynulo pohybovať medzi dvoma rôznymi výškami rýchlosťou až 120 centimetrov za minútu a zachytávať časozberné videá s pohybom . Používatelia však možno budú musieť počas pohybov počítať s hlukom motora až 60 dB.

Motorizovaný a samonivelačný statív Edelkrone Tripod X.

Tieto jednosmerné motory s vysokým krútiacim momentom sú dimenzované na zdvíhanie kamerových zariadení s hmotnosťou až 20 kilogramov, zatiaľ čo samotný statív Tripod X váži 9 kilogramov. Skladá sa na dĺžku 71 centimetrov, s priemerom 21 centimetrov, čo je pomerne objemná a ťažká vec na prenášanie. Elektroniku poháňa dodávaný akumulátor Bosch 12 V / 30 Ah, ktorý sľubuje približne 300 operácií na jedno nabitie.

Motorizovaný a samonivelačný statív Edelkrone Tripod X sa predáva za pomerne vysokú cenu 2 599 USD (okolo 2 417 EUR), pričom sa očakáva, že dodanie potrvá približne dva týždne.

Motorizovaný a samonivelačný statív Edelkrone Tripod X.