Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DroneSentry-X ruší signál nežiaducich dronov zo strechy auta

DroneSentry-X ruší signál nežiaducich dronov zo strechy auta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DroneShield sa zaoberá vývojom účinných obranných systémov proti podozrivým dronom. V minulosti priniesla riešenia v podobe ručných zbraní proti dronom. Jej najnovší výtvor v podobe rušičky DroneSentry-X, ktorá sa montuje na strechu auta, posúva mobilitu obrany na ďalší stupeň.

Model obranného systému DroneSentry-X má celkovú hmotnosť 10 kilogramov a obsahuje rovnakú technológiu rušenia dronov, ako v prípade predchádzajúcich modelov ručných rušičiek v podobe zbraní DroneGun Tactical a DroneGun MkIII. To znamená, že využíva rádiové frekvencie, ktoré prerušia komunikačné schopnosti nežiaducich dronov do vzdialenosti až 300 metrov na všetky smery a donúti ich tak pristáť na zem.

Mobilná rušička dronov DroneSentry-X.

Mobilná rušička DroneSentry-X s celkovou hmotnosťou 10 kilogramov sa dá namontovať na štandardné strešné nosiče pre automobily a pracuje s ovládacím panelom a modulom namontovaným vo vozidle. Využíva pritom sadu senzorov pre detekciu rádiového signálu dronov vzdialených viac ako 2 kilometre v ľubovoľnom smere od rušičky, či už je dron v pohybe alebo sa drží na mieste. Rušička DroneSentry-X sa dá nakonfigurovať tak, aby automaticky zneškodnila podozrivé drony alebo sa vyžaduje manuálny zásah operátora pre odstránenie tejto hrozby.

Mobilná rušička dronov DroneSentry-X.

Vzhľadom na, že nová rušička dronov spĺňa vojenské štandardy v odolnosti proti poveternostným živlom, nárazom a UV žiareniu, mohla by sa nasadiť nielen ako mobilné riešenie v reakcii na nové hrozby zo vzduchu, ale aj ako trvalá obrana postavená na jednom mieste. Rovnako ako v prípade iných produktov spoločnosti DroneShield, nie je povolený legálny predaj rušičky verejnosti. Je zatiaľ určená výhradne pre bezpečnostné a vojenské zložky, ktoré sa zaoberajú hrozbami bezpilotných dronov.

Mobilná rušička dronov DroneSentry-X.