Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron Noa vydrží lietať až hodinu alebo uniesť záťaž až 20 kg

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Malé drony môžu byť pre snímanie zaujímavých fotografií a videí z vtáčieho pohľadu, no priemyselné aplikácie si už vyžadujú väčšie a výkonnejšie stroje. Spoločnosť Acecore Technologies do tejto oblasti prináša dron Noa, ktorý je vybavený batériou pre zabezpečenie až hodinového letu bez nákladu. Na druhej strane môže jeho úžitkové zaťaženie dosiahnuť až 20 kg.

Nový profesionálny dron Noa je popisovaný ako hexakoptéra so šiestimi ramenami, ktoré majú dĺžku 711 milimetrov. Na ich konci sa nachádzajú zosilnené vrtule z uhlíkových vlákien. Samotné opláštenie dronu je tiež vyrobené z uhlíka.

Profesionálny dron Acecore Noa.

Kvôli zvýšenej ochrane proti dažďu sú rotory namontované opačne ako býva zvykom a sú teda umiestnené zo spodnej strany ramien. Vďaka tomu môže dron údajne lietať aj v lejakoch s úhrnom zrážok do 9 mm za hodinu. Okrem toho sú duté ramená navrhnuté tak, aby uľahčovali prúdenie chladného vzduchu. Tento chladiaci systém umožní dronu zostať v prevádzke aj pri okolitých teplotách až do 50 ° C.

Pre jednoduchšiu prepravu a skladovanie sa dajú ramená a vrtule z dronu ručne odstrániť. Štyri nohy sa počas letu stiahnu do podvozku dronu, aby nezavadzali kamerám alebo iným nástrojom a prípadne nespôsobili kolíziu s prekážkou.

Profesionálny dron Acecore Noa.

Dron je vybavený štyrmi nabíjateľnými lítiovými batériovými článkami, ktoré zabezpečia až jednu hodinu letu na jedno nabitie. No tento údaj platí bez úžitkového zaťaženia. S relatívne malým nákladom, ako je napríklad digitálna zrkadlovka na stabilizačnom závese, klesne výdrž na približne 40 minút. Ak dron nesie 12 kilogramov úžitkového zaťaženia v zostave pre filmárov, zvládne lietať po dobu približne 25 minút. Táto zostava obsahuje kameru RED Weapon 6K, objektív Sigma 50-100 T2 a stabilizátor DJI Ronin 2.

Tvorcovia filmov, geodeti, leteckí inšpektori a ďalší potenciálni klienti si môžu profesionálny dron Noa objednať na webových stránkach výrobcu.

Profesionálny dron Acecore Noa.