Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchle externé SSD-čko Sabrent Rocket má kapacitu až 16 TB

Rýchle externé SSD-čko Sabrent Rocket má kapacitu až 16 TB
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca počítačového príslušenstva Sabrent uviedol na trh nový externý SSD disk s dvomi 8 TB jednotkami. Tie sa dajú nakonfigurovať ako samostatné dátové úložiská alebo ich skombinovať do jedného priestranného riešenia, aby sa uspokojili rastúce potreby profesionálov a tvorcov obsahu na externé ukladanie dát.

Pri práci s väčšími súbormi obrázkov, videa, 3D projektov a vývoja sa dá vidieť, ako rýchlo používateľom dochádza kapacita zabudovaných úložísk v notebookoch a počítačoch. Obavy o dostatok miesta môže pomôcť zmierniť externá dátová jednotka. Novinka z dielne spoločnosti Sabrent by mohla ešte výraznejšie znížiť počet archivačných jednotiek.

16 TB externý SSD disk Sabrent Rocket XTRM-Q.

Externý SSD disk Rocket XTRM-Q s celkovou kapacitu 16 TB sa skladá z dvoch 8 TB pevných diskov typu M.2 NVMe, ktoré sa vtesnali do hliníkového krytu zabaleného do odnímateľného gumeného puzdra. Telo disku má pritom praktické rozmery 11,4 x 6,5 x 1,7 centimetra.

Nová jednotka, ktorá ťaží z integrovaného monitorovania teploty a zdravia disku, je kompatibilná so systémami Windows a Mac a je certifikovaná spoločnosťou Intel pre použitie s technológiou Thunderbolt 3. Asi najlepšou správou však je, že používatelia sa môžu tešiť na rýchlosť jednotlivých diskov až 1 400 MB / s alebo rýchlosť v konfigurácii RAID až 2 800 MB / s.

16 TB externý SSD disk Sabrent Rocket XTRM-Q.

Každá jednotka môže byť použitá samostatne alebo kombinovaná v softvéri pre RAID 0 (optimalizovaný pre rýchlosť), RAID 1 (kopíruje údaje na oba disky) alebo JBOD (zapisuje na jeden disk do úplného zaplnenia a potom sa presunie na ďalší) ) konfigurácie.

Nový 16 TB externý SSD disk Sabrent Rocket XTRM-Q je dodávaný s externým zdrojom napájania a káblom Thunderbolt. Jeho cena je 2 899,99 dolárov.

16 TB externý SSD disk Sabrent Rocket XTRM-Q.