Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hankook odhaľuje najnovšiu bezvzduchovú pneumatiku i-Flex

Hankook odhaľuje najnovšiu bezvzduchovú pneumatiku i-Flex
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý, kto musel na rušnej ceste vymeniť pneumatiku, určite túži po dni, kedy prepichnuté pneumatiky budú minulosťou. Spoločnosť Hankook pracuje na tom, aby sa takáto budúcnosť stala realitou už viac ako desať rokov a na výstave CES 2022 ukázala najnovšiu verziu konceptu svojej bezvzduchovej pneumatiky i-Flex.

S cieľom predviesť najnovšie bezvzduchové pneumatiky i-Flex sa vývojári spojili so spoločnosťou Hyundai a štyri ich namontovali na model veľkej modulárnej platformy Plug & Drive L7, ktorý predstavuje koncept autonómnej mikromobility s nekonečnými možnosťami otáčania kolies pre zmenu smeru dokonca aj v obmedzených priestoroch. Pneumatika ako taká nie je dimenzovaná pre automobily, ale bola navrhnutá v menšom 10-palcovom (25,4 centimetra) formáte prispôsobenom pre takéto aplikácie.

Koncept bezvzduchovej pneumatiky Hankook i-Flex.

Koncept bezvzduchovej pneumatiky i-Flex s priemerom 400 mm a šírkou 105 mm bol vyvinutý na základe biomimetických štúdií a testov s cieľom maximalizovať absorpcie nárazov a nosnosť. Výsledkom je viacvrstvový dizajn vzájomne prepojených lúčov inšpirovaný bunkovou štruktúrou živých organizmov, ktorý poskytuje podporu v troch rozmeroch pre väčšiu absorpciu nárazov, zatiaľ čo šesťuholníkové a tetragonálne bunkové štruktúry s rôznou tuhosťou sa kombinujú, aby poskytli stabilitu pri zaťažení.

Bezvzduchové pneumatiky Hankook i-Flex boli namontované na modulárnu platformu Hyundai Plug & Drive L7.

Dezén tiež zohľadňuje schopnosť modelu L7 sa otáčať na mieste a voľne prepínať smery s konkávnym profilom dezénu v tvare písmena C, ktorý je navrhnutý tak, aby zaistil maximálny kontakt povrchu s vozovkou a zvýšil bezpečnosť. Vzor tiež odráža voštinový dizajn tela pneumatiky.

Okrem toho, že defekty, a nehody, ktoré spôsobujú, môžu byť minulosťou, spoločnosť Hankook zdôrazňuje skutočnosť, že bezvzduchové pneumatiky by boli nenáročné na údržbu, bez potreby kontrolovania tlaku v pneumatikách, vďaka čomu by mohli byť ideálne pre autonómne vozidlá.

Žiaľ na auto s bezvzduchovými pneumatikami si budeme musieť ešte nejakú tú dobu počkať, pričom spoločnosť Hankook uvádza, že „pokračuje vo výskume a vývoji s cieľom dosiahnuť ďalšie zlepšenia“.

Bezvzduchové pneumatiky Hankook i-Flex boli namontované na modulárnu platformu Hyundai Plug & Drive L7.