Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové wearable: Koľko kalórií ste prijali?

Nové wearable: Koľko kalórií ste prijali?
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
6. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Poznáme snáď desiatky rôznych fitness náramkov, ktoré nás motivujú do činnosti či priamo športu – no čo spraviť v prípade, že práve GAUČ je tým miestom, kde je vám skutočne najlepšie? V tom prípade vám nepomôže len tak hocičo – a ani nasledujúce zariadenia. Zato však presne vypočíta, koľko kalórií ste prijali...

Fitness náramky či inteligentné hodinky vás informujú na základe dát z rôznych senzorov, koľko ste kalórií SPÁLILI. No zariadenie z Univerzity v Alabame skôr prezradí, koľko kalórií ste PRIJALI. Istým spôsobom má ísť o motiváciu k tomu, aby ste tieto kalórie išli niekam vybehať. Zariadenie s názvom AIM (Automatic Ingenstion Monitor) využíva kameru na zachytávanie obrázkov potravín. Softvér rozozná, čo konzumujete a na základe toho i zistí počet kalórií. AIM obsahuje aj senzor pohybu, ktorý monitoruje činnosť čeľustí, teda pomáha odhadnúť množstvo jedla, ktoré jete.

Základným pravidlom pri chudnutí, či skrátka len udržaní sa vo forme je to, že telo musí mať určitú rovnováhu medzi výdajom a príjmom energie. Záznamy z AIMu teda môžu pomôcť všetkým fitness nadšencom pri riešení množstva prijatých kalórií. Tie spálené si merajú pomocou iných zariadení.