Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung ukázal svetu prototyp svojho smartfónu s ohybným displejom

Samsung ukázal svetu prototyp svojho smartfónu s ohybným displejom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Z vonkajšej strany smartfón, po rozložení tablet s veľkým displejom. To je vízia mobilného zariadenia budúcnosti z dielne vývojárov z juhokórejského Samsungu, ktorí svetu odhalili funkčný prototyp.

Myšlienka smartfónu s ohybným displejom, z ktorého sa po rozložení stane tablet láka viacerých výrobcov. Po nedávnom oznámení vývojárskej verzie zariadenia FlexPai od spoločnosti Royole tu máme ďalší reálny pokus. Tentoraz vo forme prototypu s názvom Infinity Flex Display od spoločnosti Samsung, ktorý bol prezentovaný na podujatí Samsung Developer Conference 2018.

Spoločnosť Samsung na konferencii odhalila základné detaily tohto prototypu a naznačila víziu mobilných zariadení budúcnosti, ktoré môžu fungovať ako bežný smartfón, no po rozložení aj ako tablet s väčším displejom. Prototyp Infinity Flex Display teda v zloženej forme vyzerá ako hrubší smartfón s dotykovým displejom v bežnej veľkosti uhlopriečky.

Prototyp Samsung Infinity Flex Display

Tento displej je umiestnený na hornej strane zariadenia a po rozložení, ako keby ste otvárali knihu, sa vám odhalí väčší ohybný displej vo vnútri, ktorého uhlopriečka má viac ako 7,3 palca. Aby sa dalo toto netradičné zariadenie využiť, Samsung vyvíja nové rozhranie s názvom One UI. S ním akákoľvek aplikácia, ktorá sa používa na vonkajšom malom displeji, sa rýchlo prenesie na vnútorný displej po jeho rozložení. Na ňom sa budú dať spustiť naraz až tri aplikácie, takže používateľ môže napríklad na jednej strane pozerať video a na druhej strane môže mať spustený email a internetový prehliadač.

Prototyp Samsung Infinity Flex Display

Samotný prototyp bol prezentovaný pri stmavenom osvetlení, aby vynikol samotný displej a zrejme zostali skryté niektoré nevyriešené detaily prototypu. Z prezentácie sa dá povedať, že toto zariadenie má hrubšie rámy okolo displeja, čo však môže byť v budúcnosti ešte vylepšené. Vyzerá to teda tak, že rok 2019 by sa mohol niesť v znamení multifunkčných zariadení s ohybnými displejmi a sám som zvedavý, s čím nás ešte prekvapia aj iní veľkí hráči.

Prototyp Samsung Infinity Flex Display