Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2014 : Acer uvádza nový smartfón aj s náramkom

IFA 2014 : Acer uvádza nový smartfón aj s náramkom
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
3. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taiwanský Acer počas tlačovej konferencie na výstave IFA 2014 v Berlíne predstavil svoj nový smartfón Liquid Jade a pridal k nemu aj športový náramok Liquid Leap. Oba produktysa na svetlo sveta dostali ešte pred letom na výstave Computex. Liquid Jade je najtenší smartfón od Aceru a dostupný by mal byť v Európe už o 4 dni.

Liquid Jade je smartfón s 5 palcovým HD displejom. Jeho hrúbka je len 7,5 mm a váži 110 gramov. Telefón má integrovanú technológiu Zero-air-gap, ktorá minimalizuje vzdialenosť displeja od dotykového modulu. Takto sa zabráni nežiaducim odleskom a pomôže to zvýšiť aj jas a kontrast. Takže aj na dennom svetle by sa mala viditeľnosť displeja vylepšiť. Displej je navyše s technológiou IPS. Vo vnútri pracuje 4 jadrový procesor MT6582 s 1,3 GHz. K dispozícii má len 1 GB operačnej pamäte. To musí Androidu 4.4 stačiť. Batéria má kapacitu 2100 mAh. Smartfón bude dostupný aj vo verzii Dual SIM.

Náramok Liquid Leap je doslova minimalistický. Displej má 1 palec a je zapustený do gumeného náramku, v ktorom najhrubšia časť má 17 mm. Určite bude dobrým riešením pre všetkých, ktorý chcú byť s inými prepojený. Štandardne ukazuje prichádzajúce hovory, SMS správy ale i mailovú komunikáciu. Rovnako aj posiela automatické upozornenia podľ nastaveného kalendára. Samozrejme náramok bude podporovať rôzne funkcie pri športovaní, či pri cestovaní alebo turistike. Je vodeodolný podľa štandardu IPX7. V stand-by režime by mal zostať pri živote až 7 dní na jedno nabitie. Podporuje BlueTooth 4.0, cez ktorý sa spája so samotným smartfónom. Dostupný bude vo viacerých farbách.