Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IBC: Horúce novinky z oblasti filmovej a TV techniky I.

IBC: Horúce novinky z oblasti filmovej a TV techniky I.
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
16. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S tými výstavami sa nám takto na jeseň trošku roztrhlo vrece. Najskôr IFA a teraz aj ďalšie. V septembri tak ožili aj všetky srdcia filmárov a nadšencov kamerovej a televíznej techniky. Dôvodom je výstava IBC v Amsterdame. Ani tento rok nebola skúpa na novinky. Tie sa niesli predovšetkým v znamení 4K a cloudových služieb v oblasti multimédií a televízneho vysielania.

Ako vždy aj teraz sa Black Magic Design rozhodol vzbudiť pozornosť niečím veľkým. Tentoraz ohlásil prevzatie spoločnosti EyeOn Software, od ktorej pochádza aj jeden z najznámejších kompozičných programov, Fusion. Okrem toho však protinožci predstavili niekoľko zariadení pre spracovanie 4K signálu a tiež upgrade svojich kamier s možnosťou uchytenia filmových PL objektívov.


Ani SONY sa nenechala pri 4K zahanbiť. Do svojho portfólia kamier XDCAM vniesla novinku v podobe 4K stroja so snímacím čipom CMOS - Super 35mm s názvom FS7. Takto opäť viac sprístupnila filmovú techniku aj pre partie filmárov s malými rozpočtami. Pre dokumentaristov a spravodajcov zasa zaktualizovala model kamery PXW-X200. Priniesla novú generáciu pol palcových čipov, multiformátové nahrávanie a tiež možnosť bezdrôtovej komunikácie s kamerou.



SanDisk je známy predovšetkým výrobou flash médií. A dokonca aj poriadne rýchlych a objemných. Aby teda bolo na čo nakrúcať, na IBC spoločnosť predstavila SD kartu série Extreme Pro. A jej kapacita? Zdá sa to neuveriteľné, ale na toto malé médium sa už vojde až 512 GB!