Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: eGee Touch ochráni batožinu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Opatrný cestujúci sa o svoju osobnú cestovnú batožinu stará a proti nechcenému vniknutiu z cudzej strany sa chráni jej uzamknutím. Konvenčné zámky môžu poskytnúť horšiu ochranu. Môžete stratiť kľúč alebo pri číselnom zámku zabudnúť jeho kombináciu, nehovoriac o tom, že prekonanie trojmiestneho kódu môže byť pre zlodeja otázkou niekoľkých sekúnd.

DIGIPAS predstavil patentované riešenie ich batožinového zámku eGee Touch, ktorý odstráni uvedené problémy, pretože nevyžaduje žiaden kľúč, číselnú kombináciu ani memorovanie nejakého kódu pre jeho otvorenie.

eGee Touch je vybavený totiž kryptovaciu komunikačnou technológiu NFC a zámok môže tak používateľ ovládať pomocu viacerých metód. Otvoriť či zavrieť sa dá teda použitím NFC smart štítku, spárovanej NFC nálepky (môže sa umiestniť napríklad na peňaženku), nositeľného USB zariadenia, NFC aplikáciou v smartfóne alebo rezervným mechanickým kľúčom.

Zámok je vode odolný (IP44) a bol testovaný v prostredí pri teplotách od -10 do + 50 stupňov Celzia. Životnosť batérie je podľa výrobcu tri roky a dá sa dobíjať pomocou prenosnej USB 2.0 nabíjačky. Dodáva sa vo viacerých farebných vyhotoveniach.