Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Kompaktné fotoaparáty Canon

CES 2015: Kompaktné fotoaparáty Canon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek čoraz väčšej popularite používania fotoaparátov vo smartfónoch si svoje miesto stále držia aj kompaktné fotoaparáty a na výstave CES ich spoločnosť Canon predviedla rovno niekoľko. Z nového radu kompaktných super-zoom fotoaparátov sú to tieto modely: PowerShot SX530 HS, PowerShot SX710 HS a PowerShot SX610 HS.

Prvý model PowerShot SX530 HS si poradí s takmer akýmikoľvek objektmi fotenými z poriadnej diaľky a to najmä vďaka 50 násobnému optickému priblíženiu, ktoré dopĺňa aj 100 násobný ZoomPlus. SX530 HS riadi procesor DIGIC 4+ spolu so 16 megapixelovým senzorom.

Vreckový SX710 HS s 30 násobným optickým priblížením dopĺňa jeho menší brat SX610 HS, ktorý zvláda 18 násobné priblíženie.

Vo voľnej prírode alebo pri športe vám s pohybujúcimi objektmi pomôže funkcia Zoom Framing Assist, ktorá pri stlačení tlačidla oddiali scénu, aby ste požadovaný objekt ľahšie našli. Všetky modely sú vybavené aj funkciou AutoZoom s rozpoznávaním postáv, ktorá zabezpečí nastavenie priblíženia a pomáha udržať postavy v zábere. O detailné a ostré zábery aj pri slabom osvetlení sa zase postará inteligentná stabilizácia obrazu (IS).

Vytvorené fotografie alebo Full HD videá sa vďaka integrovanému Wi-Fi a Dynamic NFC rozhraniu dajú posielať vašim priateľom pomocou smartfónu alebo tabletu.