Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LEAOS: Solárny elektrický bicykel z uhlíka

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle sú dobrým spoločníkom na prekonávanie krátkych vzdialeností, no vyžadujú časté nabíjanie batérie a práve tento problém by mohol vyriešiť elektrický bicykel Leaos Solar e-bike, ktorý má vo svojom ráme zabudované solárne panely, ktoré batériu bicykla neustále dobíjajú.

Samotná karoséria rámu je vyrobená z uhlíkových vlákien a aj keď pôsobí mohutnejšie, je vďaka tomu bicykel relatívne ľahký. Pre zníženie celkovej hmotnosti, ktorá je u tohto modelu 22 kilogramov, sa rozhodli vývojári vyrobiť z uhlíkových vlákien aj riadidlá a blatník.

Solárne panely sú integrované do tela bicykla a podľa vyjadrenia spoločnosti majú 20 percentnú účinnosť premeny slnečnej energie s ohľadom na zachovanie dizajnu a bočnému umiestneniu panelov. Aj preto boli bicykle intenzívne testované v slnečnom Taliansku a v zamračenejšom podnebí v Nemecku.

LEAOS Solar e-bike

Plné nabitie batérie bicykla by tak malo trvať viac ako 24 hodín, čo v porovnaní s bežným dobíjaním je veľmi dlhá doba. No tento solárny systém slúži práve na dobíjanie batérie počas používania bicykla, čím sa výrazne predĺži doba jazdy.

Bicykel Solar e-bike je vybavený asistenčným systémom pre pedále a samostatným elektrickým pohonom. Kombináciou so solárnym dobíjaním by tak bicykel mohol mať dojazd až 90 kilometrov v asistenčnom režime podpory pedálov a pri plnom elektrickom režime by mohol byť dojazd 72 kilometrov.

LEAOS Solar e-bike

Bicykle sa ponúkajú v rôznych farebných variáciách, čiže by si mal vybrať každý, okrem toho je možné bicykel vybaviť ďalším príslušenstvom pre zvýraznenie osobnosti používateľa. Tieto dizajnovo zaujímavé bicykle by sa mali masovo uchádzať o pozornosť v lete tohto roku, no dajú sa vopred objednať. Len jeho cena je troška astronomická, keďže sa začína na čiastke 7900 €.

LEAOS Solar e-bike