Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fogo: Inteligentná baterka, s ktorou sa nestratíte

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fogo nie je iba baterka, ktorá vám pomôže pri hľadaní cesty v teréne v noci, ale dizajnéri do nej zakomponovali viacero užitočných funkcií. Fogo sa tak môže stať neoceniteľným spoločníkom pri outdoorovom dobrodružstve nielen v tme. Už netreba zložito premýšľať, ktoré zariadenia si so sebou do prírody zobrať, používateľ ušetrí miesto v ruksaku a má všetky potrebné funkcie v jednom zariadení.

Telo zariadenia je síce mohutnejšie, ale sú v ňom ukryté funkcie, ktoré by sa mohli zísť pri výlete do prírody. Fogo má v sebe zabudované LED svietidlo so svetelnosťou 1000 lúmenov, ktoré sa pomocou svetelného senzora prispôsobuje vonkajšiemu jasu.

Displej zariadenia zase zobrazí GPS a digitálny kompas pre sledovanie súradníc. Dá sa nastaviť sledovanie navigačných bodov na trase cez spárovaný smartfón. Keď sa používateľ vychýli zo želaného smeru, Fogo ho upozorní blikaním svetla. Používateľ môže tiež komunikovať prostredníctvom digitálnych hlasových a textových správ s inými používateľmi zariadenia Fogo.

Fogo

Pre nabíjanie druhých zariadení cez USB port slúži záložná batéria s kapacitou 6800 mAh. Zariadenie je vybavené vlastným operačným systémom s aplikáciami pre ovládanie a nastavenie zariadenia. Kapacita zabudovaného úložiska je 128MB a vývojári chcú postupne rozširovať aplikácie cez uvoľnený SDK vývojársky nástroj.

Spodná časť Foga nesie kombinovaný USB/UART/5V port, ktorý je navrhnutý na možné rozšírenie zariadenia o ďalší hardvér. Už pri uvedení bude mať používateľ k dispozícii si rozšíriť zariadenie o vysielačku a vývojári do budúcnosti uvažujú o rozšírení ako je napríklad satelitný modem, laserový merač vzdialeností, či lavínový maják.

Fogo

Fogo sa môže použiť aj ako počítač pre cyklistov. Pomocou senzorov vie sledovať rýchlosť, nadmorskú výšku, prejdenú vzdialenosť a pri spárovaní so smartfónom môže sledovať aj spálené kalórie, či srdcový tep.

Start-up kampaň spoločnosti Fogo Digital sa pred nedávnom spustila na portáli Kickstarter a pokiaľ všetko pôjde podľa plánu, tak by sa hromadná distribúcia zariadenia Fogo mohla začať v septembri tohto roku.

Fogo