Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Smartfón Grand S3 s očným skenerom

MWC: Smartfón Grand S3 s očným skenerom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smartfón Grand S3 sa stal novou vlajkovou loďou čínskeho výrobcu ZTE, ktorý do neho implementoval biometrickú technológiu Eyeprint ID od spoločnosti EyeVerify. Táto technológia prostredníctvom prednej kamery smartfónu skenuje unikátne žilky v ľudskom oku a po úspešnej identifikácii používateľa mu odomkne a sprístupní samotný smartfón.

Použitím Eyeprint ID tak používateľ získa inovatívnu a pohodlnú metódu prístupu k svojmu mobilnému zariadeniu. V porovnaní s inými biometrickými technológiami či inými overovacími funkciami by mal byť Eyeprint ID oveľa bezpečnejší.

ZTE Grand S3

Podľa vyjadrenia výrobcu EyeVerify by sa táto technológia nemala dať oklamať použitím fotografie používateľových očí. Funguje dokonca aj pri slabom osvetlení alebo v noci a nerobí jej problém ani unavené, krvou podliate oko. Spoločnosť ZTE zvažuje v dohľadnej dobe integrovanie technológie Eyeprint ID aj pre mobilné platby a pre ďalšie aplikácie.

ZTE Grand S3

Smartfón Grand S3 má veľký, 5,5 palcový, displej s Full HD rozlíšením 1920 na 1080 bodov. Zadný fotoaparát má slúšné, 16 megapixelové rozlíšenie a ani predný fotoaparát sa nenechá zahanbiť so svojimi 8 megapixelmi.

Grand S3 beží na operačnom systéme Android 4.4. O bezproblémový chod aplikácií sa postará štvorjadrový procesor s frekvenciou 2,5GHz. Vnútorná kapacita pre ukladanie digitálneho obsahu má veľkosť 16GB a dá sa rozšíriť až o 64GB prostredníctvom mikroSD karty.

ZTE Grand S3