Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS: Notebook ZenBook Pro UX501

ASUS: Notebook ZenBook Pro UX501
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ZenBook Pro UX501 je určený pre používateľov, ktorí vyžadujú ultimátny výkon v najlepšom prevedení, kombinuje skvelý výkon s nestarnúcim klasickým dizajnom rodiny ZenBookov. Štíhle a kompaktné šasi má hrúbku iba 20,6 mm, čo umožňuje jednoduchú mobilitu. Povrchovú úpravu z brúseného hliníka skrášľuje ikonický vzor sústredených kruhov, diamantom brúsené hrany a laserom gravírované vlnky v okolí klávesnice.

Srdcom ZenBooku Pro UX501 je ultra-výkonný štvorjadrový procesor Intel Core i7-4720HQ, ktorý si bez problémov poradí s akoukoľvek úlohou. Multitasking práca je rýchla a plynulá aj vďaka masívnej operačnej pamäti 16GB RAM.

ZenBook Pro UX501 je vybavený aj novou hernou grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 960M. Používatelia si vďaka grafickej pamäti až do 4GB GDDR5 môžu užívať dokonalo plynulé prehrávanie 4K/UHD videa, bezproblémové renderovanie v 3D a hranie najnovších hier pri vysokých hodnotách fps.

Ultra-rýchle úložisko je základom rýchleho spustenia operačného systému a pohodlnej práce so súbormi. UX501 je dostupný s najrýchlejším SSD úložiskom na svete, s rozhraním PCIe x4, s kapacitou až 512GB a rýchlosťami čítania/zapisovania až 1400MB/s. Úložisko je dvakrát také rýchle ako modely PCIe x2 a 16-krát rýchlejšie v porovnaní so štandardnými pevnými diskami SATA 6Gbit/s.

ASUS ZenBook Pro UX501

ZenBook Pro UX501 využíva ďalšiu generáciu dual-band 802.11ac Wi-Fi konektivity s prenosovými rýchlosťami až 867Mbit/s. Tento štandard je trojnásobne rýchlejší a má dvojnásobné pokrytie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, štandardom 802.11n.

ASUS VisualMaster displeje definujú štandardy pre notebooky, pretože využívajú najnovšie technológie, ktoré používateľom poskytujú bezkonkurenčnú kvalitu vizuálov a detailov. ZenBook Pro UX501 má 15,6-palcový viacdotykový VisualMaster displej s rozlíšením 4K/UHD 3860 x 2160 — štvornásobok rozlíšenia Full HD — a vynikajúcou hustotou pixelov 282PPI. Technológia IPS so 178° pozorovacími uhlami zabezpečuje plnohodnotné zobrazenie farieb a kontrastu z každej pozície.

VisualMaster displej má v UX501 široký farebný priestor pre verné zobrazenie farieb – 72% NTSC, 74% Adobe RGB a 100% sRGB. Farby sú vykreslené ešte precíznejšie vďaka vopred kalibrovanej teplote farieb. Technológia ASUS Splendid optimalizuje nastavenia pre hocaké prostredie a dáva používateľovi možnosť voľby z troch režimov — Vivid pre filmy a fotografie, Eye Care znižuje modré svetlo a chráni oči a Normal pre každodenné používanie — plus manuálny režim pre používateľom definované nastavenia.

ASUS ZenBook Pro UX501

Na úkor výkonu sa často znižuje výdrž batérie, avšak vysokokapacitná 96Wh lítium-polymérová batéria v ZenBooku Pro UX501 zabezpečuje prevádzku na jedno nabitie viac ako 6 hodín.

ZenBook Pro UX501 je vybavený vynikajúcou konektivitou vrátane troch USB 3.0 portov a voliteľného Thunderbolt™ konektoru pre rýchly prenos dát. Notebook profituje aj z technológie ASUS USB Charger+, ktorá nabije pripojené zariadenie až 3× rýchlejšie ako klasické USB nabíjačky — aj keď je ZenBook Pro UX501 vypnutý.

Úžasný notebook si zaslúži jedinečný zvuk a ZenBook Pro UX501 ponúka ASUS SonicMaster Premium s technológiou ICEpower® pre bohatý a dokonale čistý zvuk. Softvér AudioWizard sa jednoducho používa a obsahuje 5 nastavení pre rôzne typy prehrávania zvuku — hudba, filmy, hovorené slovo, hranie, nahrávanie — takže používatelia dostanú vždy ten najlepší zvuk.

ZenBook Pro UX501 bude na slovenskom trhu dostupný od mája tohto roku za cenu od 1239 Eur s DPH.

ASUS ZenBook Pro UX501

(Zdroj: Tlačová správa ASUS)