Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kobo: Čítačka elektronických kníh Glo HD

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čítačky elektronických kníh sú špecifické zariadenia, ktoré prinášajú komfortný zážitok pri čítaní množstva kníh a na rozdiel od tabletov či smartfónov majú oveľa dlhšiu výdrž batérie. Výrobca Kobo prichádza s novým modelom čítačky elektronických kníh Glo HD, ktorý sa so svojím vysokým rozlíšením radí medzi popredné zariadenia v tomto segmente.

Čítačka Glo HD váži len 180 gramov a jej rozmery sú 157 x 115 x 9,2 milimetra. Hravo sa tak zmestí do kabelky, batohu či do vrecka bundy. Ľahké zariadenie je vybavené 6 palcovým Carta E Ink HD dotykovým displejom s vysokým rozlíšením 1448 na 1072 bodov. Hustota bodov je 300 bodov na palec (300ppi).

Kobo Glo HD

Vnútorná kapacita čítačky je 4GB, čo je viac ako dostačujúce pre uskladnenie tisícok kníh, Kobo Glo HD pritom podporuje všetky štandardné formáty e-kníh. Kobo prichádza aj s telefónnou asistenčnou službou pre nových používateľov a ich vlastná knižnica obsahuje až 4,7 miliónov knižných titulov.

Používateľ má na výber z 11 druhov písma, ktoré ponúkajú 48 rôznych veľkostí. Prostredníctvom jednoduchého ovládacieho panelu si tak vie nastaviť najvhodnejšie zobrazenie a môže si okrem toho definovať aj šírku okrajov. Podporované je aj vkladanie poznámok, zvýrazňovanie textu, záložky a rôzne štatistiky.

Kobo Glo HD

Glo HD má v sebe zabudované predné svetlo pre čítanie v absolútnej tme a inteligentné technológia ComfortLight podsvieti obrazovku a nastaví kontrast aj pre čítanie kníh na priamom slnečnom svetle. Zariadenie sa môže taktiež použiť ako nočná lampa.

Výdrž batérie je podľa výrobcu udávaná až do dvoch mesiacov pri priemernom 30 minútovom čítaní denne. Glo HD bude k dispozícii od 1. mája v USA, Kanade, Austrálii a na Novom Zélande. Koncom mája a začiatkom júna bude dostupné aj pre Európske krajiny.

Kobo Glo HD