Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Joby: Action Jib Kit pre atraktívne akčné zábery s kamerou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S rozšírením akčných kamier narastá i počet rôznych doplnkov pre ich upevnenie a zjednodušenie ich používania. K dispozícii máme nastaviteľné stojany, otočné systémy či predlžovacie tyče. Spoločnosť Joby prichádza s novým zariadením Action Jib Kit, ktoré prinesie vašim akčným záberom atraktívnu filmovú perspektívu.

Action Jib Kit sa svojím prevedením približuje k profesionálnym filmárskym Jibom a dokáže tak napríklad okoreniť vaše zábery novými plynulými nájazdmi kamery či už z nízkych uhlov alebo z vtáčej perspektívy. Zariadenie je kompatibilné s akčnými kamerami vrátane GoPro, Contour a Sony Action Cam.

Action Jib Kit

Na výber je samostatný systém otočného ramena Action Jib Kit, ktorý sa môže sa používať k ľubovoľným tyčiam alebo statívom. Zaujímavé je ale kompletné prevedenie Action Jib Kitu spolu s takzvaným Pole Pack, čo je špeciálne navrhnutý systém prepojených tyčí.

Skladá z troch 51 centimetrových hliníkových predlžovacích tyčí a z dvoch odnímateľných a nastaviteľných tyčových upínadiel. Jedno upínadlo sa pripája k základni tyče, ktorá slúži ako rukovať a druhé je umiestnené pri konci tyče, určené pre pripevnenie akčnej kamery.

Action Jib Kit

Upínadlá sú prepojené nastaviteľným lankom, ktoré umožní používateľovi otáčať kamerou pomocou integrovaného systému kladky. Prostredníctvom tohto systému sa dá dosiahnuť zaujímavých záberov z rôznych uhlov. Zariadenie je pritom pomerne ľahké, váži približne 660 gramov.

Ak potrebuje používateľ kontrolovať zábery z kamery v reálnom čase, môže na rukoväť namontovať Gorillapod Arm alebo GripTight pre uchytenie smartfónu, cez ktorý bude sledovať nakrúcané video.

Action Jib Kit

Action Jib Kit je dostupný za cenu 80USD a kompletný systém Action Jib Kit a Pole Pack vás vyjde na 100USD.

Action Jib Kit