Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Navdy: HUD pre autá získal podporu 20 miliónov dolárov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektoré start-up projekty získajú nielen pozornosť od podporovateľov, ale ak sa jedná naozaj o životaschopný projekt, dokáže zaujať aj veľkých investorov. Takýto záujem prebudilo aj zariadenie Navdy, ktorého cieľom je obmedziť rozptyľovanie počas jazdy prostredníctvom projekcie informácií na transparentný displej, umiestnený v úrovni očí vodiča.

Navdy je vybavený kvalitným projektorom, ktorý premieta informácie z mobilného zariadenia na priehľadný, 5,1 palcový širokouhlý displej.  Umiestni sa nad prístrojovú dosku pred vodiča a dokáže posielať množstvo informácií z mobilných aplikácií. Samozrejmosťou je podpora navigačných funkcií. Navdy je kompatibilný s aplikáciami pre operačné systémy Android a iOS.

Navdy

Zariadenie dokáže reagovať na hlasové povely, rozumie si s Google Now i so Siri. Pomocou infračervenej kamery sa dá ovládať bezdotykovo, iba gestami rúk. Používateľ má k dispozícii množstvo nastavení, tak aby si dokázal zariadenie prispôsobiť podľa svojej potreby. Nechýba ani rodičovský zámok.

Z počiatočnej kampane sa spoločnosti podarilo vyzbierať niečo okolo 6,5 milióna dolárov a už získali 6 miliónov z objednávok v predpredaji. Výrobca Navdy oznámil prekvapujúcu podporu nových finančných prostriedkov vo výške 20 miliónov dolárov od skupiny investorov, ktorá zahŕňa Qualcomm, Upfront Ventures, Formation8, Promus Ventures, Ludlow Ventures a Wareness.io.

Navdy

Spoločnosť plánuje tieto prostriedky použiť na rozšírenie vývojárskej a projekčnej činnosti pre obohatenie zariadenia o ďalšie funkcie. Taktiež sa tieto peniaze použijú pre zrýchlenie výroby nových zariadení Navdy tak, aby bola spoločnosť schopná v čo najkratšom čase pokryť a vybaviť všetky predobjednávky. Navdy sa predáva za cenu 299 dolárov.

Navdy