Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Topánky SneakAirs dokážu navigovať cestujúcich k požadovanému cieľu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Európska letecká spoločnosť easyJet je známa inovatívnym prístupom, ktorým sa snaží uľahčiť jej pasažierom cestovanie prostredníctvom mobilnej aplikácie. Cestujúci v nej nájdu nielen svoju letenku, ale aplikácia ich naviguje po celom letisku až k tej správnej bráne. Silu mobilných technológií sa pritom easyJet snaží využiť aj inak, a to s novým prototypom topánok, ktoré cestujúcim pomôžu tentoraz nájsť svoj cieľ po prílete do destinácie.

Letecká spoločnosť EasyJet po úspechu svojej mobilnej aplikácie Mobile Host aj naďalej pokračuje vo vývoji zaujímavých technológií a pred nedávnom predstavila prototyp inteligentných topánok s názvom SneakAirs.

„Sneakairs sú ďalšou inováciou, na ktorej pracujeme s tým, aby mohli naši pasažieri ľahšie a pohodlnejšie cestovať,“ hovorí pán Daniel Young, Digital Development Manager, easyJet.

Inteligentné topánky sú navrhnuté tak, aby pomohli cestujúcim po prílete s orientáciou po meste, ktoré nepoznajú. Už nemusia viac siahať po knižných sprievodcoch, mapách a ani po tých v smartfóne.

„Topánky cestujúceho samé navigujú k hotelu, pamiatkam alebo k iným cieľom v meste.“

Všetko je to možné vďaka hardvéru, ktorý je vložený v podrážke topánky. Ten obsahuje Bluetooth Low Energy modul a vibračný motor. Cez Bluetooth pripojenie sa topánky Sneakairs spoja so sprievodnou mobilnou aplikáciou v smartfóne. Tá využíva GPS prijímač mobilného telefónu, pričom navigácia je založená na programovom rozhraní Google Maps a Google Maps Directions.

Používateľ si len zadá cieľ, ku ktorému sa chce dostať, a pokojne môže svoj smartfón odložiť. Systém rozpozná, keď sa používateľ blíži ku križovatke a pošle signál do topánok. Motorček v pravej alebo ľavej topánke ho upozorní vibráciou na smer, ktorým sa treba vybrať.

„Je dôležité prinášať klientom riešenia, pomocou ktorých si cez digitálne technológie dokážu uľahčiť cestovanie, aj s easyJet,“ uzatvára pán Daniel Young, Digital Development Manager, easyJet.

Inteligentné topánky Sneakairs sa momentálne testujú v španielskej Barcelone a v budúcnosti by mali byť k dispozícii na palubách lietadiel spoločnosti easyJet. Ide o ďalší prírastok do rodiny nositeľných technológií, ktoré sa tak stávajú čoraz užitočnejšími pomocníkmi a v mnohých smeroch nám uľahčujú moderný život.