Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Yoga 900S: Štíhly a výkonný konvertibilný notebook 2 v 1

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
22. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je to tak dávno, čo výrobcovia notebookov rozšírili kategórie o hybridné zariadenia alebo inak povedané 2 v 1. Tento trend si nenechalo ujsť ani Lenovo s modelom Yoga 900S. Takmer trinásť palcové zariadenie sa tak dokáže s notebooku razom zmeniť na tablet. V 360 stupňovom pretočení mu pomáha unikátny kĺb s dizajnom náramkových hodiniek.

Okrem toho sa však dostane aj do polohy v tvare stanu, pri ktorej si používateľ dokáže lepšie vychutnať sledovanie filmov. No a pri inej môže zasa zariadenie používať napríklad na prezentovanie.

Ďalšou veľkou výhodou 900S je najmä rozmer, necelých 13 palcov, ktorý ju predurčuje na cestovanie. Mimochodom zaujímavé je najmä to, aké vysoké rozlíšenie si pri takom rozmere prináša dotykový displej. A k tomu všetkému aj nízka hmotnosť, okolo kilogramu.

Všetko to podčiarkuje nielen zaujímavý dizajn, ale najmä hrúbka. Otázkou je, či sa pri čísle necelých 13 milimetrov ešte dá hovoriť o hrúbke. Jednoznačne aj pre zachovanie štíhlosti sa na zariadenie dostalo len pár konektorov. USB 3.0 na jednej strane a druhé, ale už v štandarde C obýva spolu s napájacím konektorom stranu opačnú.

A čo sa skrýva pod povrchom? Až 8 GB operačnej pamäte, 512 GB úložisko pripojené pre rýchlejšiu komunikáciu priamo na zbernicu, a samozrejme výkonný procesor Intel Core m7 už druhej generácie. Spotreba komponentov sa pritom s ich inováciami minimalizovala a tak 900Ska potvrdila svoju maximálnu mobilnosť aj výdržou batérie cez 10 hodín.