Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drobné zariadenie Nope 2.0 zruší hackerom výhľad z vašej webovej kamery

Drobné zariadenie Nope 2.0 zruší hackerom výhľad z vašej webovej kamery
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa webová kamera môže javiť ako neaktívna, je možné, aby sa cez ňu niekto nabúral do vášho počítača a použil ju, aby vás sledoval bez vášho vedomia. Jediný spôsob, ako tomuto prípadnému narušeniu súkromia zabrániť, je prekrytie objektívu kamery. Namiesto nevzhľadnej pásky však kameru dokáže odstaviť malé zariadenie Nope 2.0, ktoré je navrhnuté ako magnetický štít pre ochranu súkromia.

Už podľa názvu Nope 2.0 je jasné, že zariadenie nadvädzuje na predchádzajúcu verziu, ktorá bola spoločnosťou Bungajungle vydaná v roku 2013. Aktualizácia na novú verziu prebehla na základe spätnej väzby od zákazníkov. Zariadenie Nope 2.0 má iný tvar a efektívnejšiu veľkosť. Meria 11 milimetrov na dĺžku, je 4,5 milimetra dlhé a len 0,8 milimetra vysoké. Tieto drobné rozmery umožnia plné zatvorenie notebooku, zatiaľ čo silikón na oboch stranách zariadenia eliminuje prípadné škrabance.

Nope 2.0 je aktualizovaná verzia ochranného krytu pre webové kamery

Nope 2.0 sa montuje odlúpením pásky na lepiacej podložke 3M VHB a môže sa tak prilepiť k zariadeniu, na ktorom má byť používané. Je navrhnuté pre prácu so stolnými počítačmi, notebookmi, mobilnými telefónmi a tabletmi. Decentný a štíhli vzhľad umožní splynúť s daným zariadením.

Ochranný štít pre webovú kameru funguje tak, že jeho dve časti, ktoré držia pokope prostredníctvom magnetov, sa dajú oddeliť, čím sa odkryje výhľad pre objektív webovej kamery. Silikónový kryt zamedzí náhodnému vytiahnutiu častí od seba.

Magnetický kryt Nope 2.0 má drobné rozmery, vďaka ktorým dokáže splynúť so zariadením

Nope 2.0 je momentálne súčasťou start-up kampane, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 5 dolárov. Hoci do konca kampane zostáva ešte viac ako mesiac, výrobca vyzbieral už viac ako 46 000 dolárov, pričom požadovaná suma bola len 964 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, ochranný štít pre webovú kameru Nope 2.0 by mal byť dostupný v septembri tohto roku.

Ak sa obávate, že vás niekto môže sledovať cez webovú kameru, Nope 2.0 môže byť elegatnným riešením, ako tomu zabrániť