Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

REMI pomáha rodičom regulovať spánkové návyky detí

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
30. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zrejme každý rodič pozná pocit, keď jeho dieťa noc čo noc budí, večer ťažko zaspáva a ráno zas nie a nie vstať. Takéto pravidelné scenáre dostávajú rodiča do patovej situácie, pretože nevie, či v niečom robí chybu on alebo dieťa. Ak zlé spánkové návyky pretrvávajú, odrazí sa to na nepokoji všetkých členov domácnosti. Našťastie, aj v tomto smere pomáhajú vyspelé technológie. REMI, ktoré je spánkový kouč, ktorý učí deti, kedy zaspávať, vstávať alebo kedy je ešte čas na spinkanie.

Toto zariadenie od francúzskej spoločnosti Urban Hello sa už na prvý pohľad stáva sympatickým kamarátom s milou tváričkou a jednoduchým oválnym tvarom. Umiesťuje sa priamo k detskej posteli pre deti od narodenia až po vek 10 rokov. A čo všetko tento malý svietiaci kamarát s necelými 15 cm dokáže?

REMI, Urban Hello, baby monitor, detská pestúnka, deti, spánok, bábätká, REMI sa dá prepojiť cez Bluetooth 4.0 s aplikáciou v  mobilnom zariadení, pomocou ktorej môže rodič na diaľku regulovať spánkové návyky dieťaťa. REMI totiž vyžaruje tlmené LED svetlo v podobe meniacej sa usmiatej alebo spiacej tváričky, ktorá malým deťom napovedá čas spánku alebo vstávania. Ak sa dieťa v noci prebudí, z REMI-ho spiacej tváre usúdi, že ešte pokojne môže spať ďalej. Ten ho následne ranným budíkom s obľúbenou melódiou zobudí a pritom zmení svoj výraz zo spiaceho na usmiaty. Takto si dieťa rýchlejšie zvyká na určitú pravidelnosť a samo sa dokáže v tme orientovať. Tlmené svetlo totiž dáva dieťaťu pocit istoty. Farbu osvetlenia si dieťa môže vybrať podľa chute.

REMI, Urban Hello, baby monitor, detská pestúnka, deti, spánok, spánok dieťata, starostlivosť o dieťa, deti a technológie, technológie pre deti

Rodič môže prostredníctvom zozbieraných údajov v telefóne s podporou iOS alebo Android kontrolovať, ako často sa dieťa počas noci budí, v ktorých časoch a aký hlasný pritom vydáva zvuk. Tým sa lepšie orientuje vo fázach jeho spánku a skôr tak môže pochopiť dôvody týchto prebúdzaní.

REMI poslúži aj ako detská pestúnka. Rodič môže dieťa nielen počúvať na diaľku, ale s ním aj komunikovať pomocou všesmerového mikrofónu. Dosah zariadenia je 30 až 50 metrov.

REMI hrá deťom obľúbené melódie, či už ako uspávanky alebo počas detských aktivít v miestnosti, vo formáte AAC, MP3, WAV súborov, prípadne streamuje hudbu priamo z mobilného zariadenia. Údaje sa dajú zdieľať na sociálnych sieťach, a vzájomne si tak s inými rodičmi vymienať skúsenosti. 

REMI využíva sieťové napojenie 220 V a s koncovkou USB sa dá pripojiť k akémukoľvek ďalšiemu zdroju.  Všetky zvuky, osvetlenia a ďalšie nastavenia je možné prispôsobiť individuálnym preferenciám  aj pre rôzny počet detí.