Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a čipsetom Kirin 960

Huawei Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a čipsetom Kirin 960
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei, tretí najväčší výrobca smartfónov, v Mníchove globálne predstavila 5,9-palcový smartfón Huawei Mate 9. V súčasnosti najvýkonnejší business smartfón disponuje osemjadrovým procesorom Kirin 960, 4 GB operačnej pamäte RAM, 64 GB pamäťovým úložiskom ROM a 4000mAh batériou. Druhá generácia duálneho fotoaparátu vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Leica sa pýši 12Mpx RGB a 20MPx monochromatickým snímačom. V SR sa Huawei Mate 9 objaví už v novembri 2016 za predpokladanú maloobchodnú cenu 739 €.

„Pri vývoji Huawei Mate 9 sme si položili jednoduchú otázku - ako môžeme vylepšiť náš produkt tak, aby sme opäť skvalitnili užívateľský zážitok?“ uviedol Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. „Sme si vedomí, že rýchly a funkčný smartfón je pre dnešných business užívateľov úplný základ. Naviac však vyžadujú skvelý dizajn a intuitívne ovládanie. Výsledkom je tak inovatívny smartfón vo všetkých ohľadoch.“

Prvý smartfón s čipsetom Kirin 960

 

Huawei Mate 9 je prvý smartfón osadený prémiovým čipsetom Kirin 960 s Huawei „Machine Learning“ algoritmom. Kirin 960 je prvý čipset na svete ponúkajúci osemjadrový procesor ARM Cortex-A73/A53 a osemjadrový grafický akcelerátor Mali G71. Procesor ponúka najlepší výkon medzi všetkými dostupnými SoCs (systém on chip) smartfónmi, zatiaľ čo spotrebu energie znižuje až o 15 %. Grafický akcelerátor v porovnaní so svojimi predchodcami zvyšuje výkon o 180 % a energetickú účinnosť o 40 %. Kirin 960 rovnako plne využíva na Androide 7.0 nový grafický štandard „Vulkan API“ a vďaka tomu zvyšuje grafický výkon až o 400 %.

Smartfón Huawei Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a novým čipsetom Kirin 960

Rýchlonabíjacia a predovšetkým bezpečná 4000mAh batéria

 

Huawei Mate 9 v rámci čo najlepšej výdrže kombinuje vysokokapacitnú 4000mAh batériu s technológiou SuperCharge, vďaka ktorej dosiahne životnosť batérie na jedno nabitie až dva dni nepretržitej prevádzky. V užívateľskej praxi to znamená 40 % navýšenie času hovorov alebo 20 % navýšenie času pri hraní hier. Technológia SuperCharge podporuje rýchle nabíjanie 5A. Nabitie na celý deň prevádzky sa dosiahne za 20 minút. Batéria je navyše vybavená všetkými bezpečnostnými štandardmi, vrátane Super Safe 5-gate protection, ktorý umožňuje v reálnom čase monitorovať napätie, prúd a teplotu, aby boli eliminované všetky bezpečnostné riziká a chránená životnosť batérie.

Smartfón Huawei Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a novým čipsetom Kirin 960

Druhá generácia duálneho fotoaparátu Leica

 

V nadväznosti na úspech Huawei P9 predstavuje Huawei Mate 9 druhú generáciu duálneho fotoaparátu vyvinutého v spolupráci s nemeckou fotografickou legendou Leica. Huawei a Leica pokračujú vo vývoji a zlepšovaní optických vlastností fotoaparátu, ktorý teraz disponuje 12MPx/F2.2 RGB snímačom, 20MPx/F2.2 monochromatickým snímačom a vylepšeným algoritmom pre zlúčenie obrazov z oboch snímačov. RGB snímač verne zachytáva farby, zatiaľ čo monochromatický zaznamenáva najvyššie možné detaily.

Vďaka kombinácii duálneho fotoaparátu s optickou stabilizáciou obrazu (OIS) a prvou "pixel binning" technológiou fotí Huawei Mate 9 skvele aj za zhoršených svetelných podmienok či v noci. Kirin 960 je potom špeciálne vyrobený pre podporu druhej generácie duálneho fotoaparátu Leica s dvojitým hybridným zoomom. Hybridné auto-focus 4v1 ponúka možnosť laserového, fázového, hĺbkového a kontrastného ostrenia.

Smartfón Huawei Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a novým čipsetom Kirin 960

Elegantný dizajn a kovové unibody telo

 

Huawei Mate 9, rovnako ako predošlé prémiové modely Huawei, si zakladá na elegantnom dizajne. Na základe rozsiahleho výskumu a vývoja je Huawei Mate 9 konštruovaný za využitia 50 unikátnych procesov a až jednej hodiny CNC frézovania. Vďaka tomu sa tento smartfón pýši precíznym kovovým unibody telom. Mate 9 zaujme každým detailom - od jemnej pieskovacej textúry až po finálne farby - Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown a Ceramic White.

Luxusná limitovaná edícia Porsche Design Huawei Mate 9

 

Huawei v spolupráci s Porsche Design pripravili luxusnú limitovanú edíciu Porsche Design Huawei Mate 9. Porsche Design Huawei Mate 9 prináša 5,5-palcový zaoblený AMOLED displej, ktorý pôsobí hladším a úhľadnejším dojmom s jasným estetickým podpisom Porsche Design. Táto edícia bude dostupná exkluzívne vo farbe Graphite Black.

Smartfón Huawei Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a novým čipsetom Kirin 960

EMUI 5.0 - inteligentnejšie, efektívnejšie a rýchlejšie

 

EMUI 5.0 vylepšuje estetickú stránku aj funkčnosť natívneho operačného systému Android. S EMUI 5.0 sa Mate 9 stáva čoraz inteligentnejším a efektívnejším, a to vďaka postupnému zapamätávaniu vzorcov správania používateľa. EMUI 5.0 takisto spomaľuje postupné zníženie výkonu zariadenia, ktoré je bežné u všetkých smartfónov. EMUI 5.0 prináša taktiež nové dizajnové rozhranie. Viac ako 50 % funkcií je teraz možné spustiť počas dvoch kliknutí, pričom viac ako 90 % funkcií do troch kliknutí.

Dostupnosť a cena

 

Huawei Mate 9 bude v SR dostupný už od novembra 2016 za odporúčanú maloobchodnú cenu 739 €.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)