Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES ®2017 – Stane sa 5G prenos štandardom, zabránia autonómne vozidlá stratám na životoch a pomôžu technológie vnímať šport ako životný štýl?

CES ®2017 – Stane sa 5G prenos štandardom, zabránia autonómne vozidlá stratám na životoch a pomôžu technológie vnímať šport ako životný štýl?
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
2. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Udalosť CES ®2017 už zrejme netreba bližšie predstavovať. Najväčšia spotrebiteľská výstava elektroniky sa bude konať v januári 2017, v dňoch 5.- 8. Zoznam vystavovateľov je už kompletný, priestory pripravené, médiá nedočkavé a organizátor podujatia, asociácia CTA už vylaďuje posledné organizačné pokyny. Ktoré spoločnosti však pohnú verejným záujmom a prinesú praktické riešenia, o ktorých sa zatiaľ len šepká, no stále sú len víziou budúcnosti?

Nissan, CES 2017, výstava CES, CTA, ekologia, Carlos Ghosn

V sektore automotive a bezpečnosti na cestách ohlásila CTA (obchodná organizácie pre spotrebný elektronický priemysel v Spojených štátoch a organizátor podujatia CES®) meno spoločnosti, ktorá vyvíja riešenia so snahou dosiahnuť nulové emisie a symbiózu ľudí prepojených s prírodou. Je ňou automobilka Nissan Motor Corporation a Renault-Nissan Alliance, ktorú reprezentuje Carlos Ghosn, predseda a výkonný riaditeľ. Ako kľučový rečník podujatia poodhalí cestu k svetu s nulovými emisiami a nulovej úmrtnosti na cestách. Mal by prezentovať prevratný technologický prielom v oblastí znižovania emisií a zachovania bezpečnosti, a to aj z pohľadu vnímania toho, kam sa bude táto etapa ďalej uberať. Nissan bude vystavovať na veľtrhu CES® 2017 aj ako súčasť kategórie Technologických vozidiel. Jeden z najnovších prírastkov je aj výstava autonómnych vozidiel Marketplace, ktorá sa od založenia v roku 2014 rozrástla o 75%. Táto exhibícia je prehliadkou najnovších pokrokov v oblasti autonómnej jazdy, od trendov súčasnosti až po prototypy budúcnosti.

CES 2017, výstava CES, Steve Mollenfopf, Qualcomm Incorporated, CTA,  Líder v mobilnom svete, spoločnosť Qualcomm Incorporated reprezentovanou generálnym riaditeľom Steveom Mollenkopfom, predstaví počas druhého výstavného dňa najnovšie mobilné technologické štandardy, ktoré umožnia vyššie rýchlosti,  vyššie kapacity a kratšie doby čakania. Kým svet sa ešte stále pasuje so štandardizáciou prenosu 4G, spoločnosť už pracuje na prenose 5G. Preto objasní vplyv a fungovanie v súčasnosti najrýchlejšieho prenosu, tak z technologickej ako aj praktickej stránky, ako aj jeho enormný vplyv na priemyselné odvetvia nesúvisiace len s mobilným.

CES 2017, výstava CES, Kevin Plank, Under ArmourPre oblasť športu a technológií na svetovej výstave je naplánovaná aj prezentácia Kevina Planka, zakladateľa a CEO spoločnosti  Under Armour. Predstaví víziu toho, ako technológie tvarujú odvetvie športu a ako sa odrážajú v športovom svete. A hovoriť zrejme naozaj bude mať o čom, keďže samotná spoločnosť už investovala  takmer 1 miliardu amerických dolárov do posilnenia digitálneho zdravia a fitness komunity. Mimochodom, z oblasti športu a fitness bude vystavovať až 95 prihlásených firiem od najnovších trendov obuvi a oblečenia, fitness a výživových doplnkov, technologických zariadení, wearables a podobne. 

CES® 2017

Prečítajte si tiež : Aká bude virtuálna realita na CES® 2017 vo Vegas?