Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slúchadlá do uší, ktoré selektívne menia hlasitosť zvukov z okolitého prostredia

Slúchadlá do uší, ktoré selektívne menia hlasitosť zvukov z okolitého prostredia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú rôzne slúchadlá s technológiou potláčania okolitých ruchov, no nie vždy je to ideálne riešenie. Ale čo tak mať možnosť selektívne meniť úroveň hlasitosti zvukov prichádzajúcich z vonkajšieho prostredia?

Človek by vďaka tomu mohol počuť konverzáciu v hlučných miestach či počúvať reálne zvuky a prehrávané médium zároveň v presnom nastavení, tak, aby sa eliminovali rušivé zvuky pozadia. A presne to ponúkajú v tichosti oznámené slúchadlá do uší od spoločnosti Bose s názvom Hearphones.

Podľa produktových fotiek vyzerajú slúchadlá Hearphones ako pár slúchadiel spojený tenkým plastom, ktorý sa nosí okolo zadnej časti krku. Zabudovaná technológia zrejme pracuje na princípe kombinácie vlastností zosilňovača s technológiou aktívneho potlačenia okolitých ruchov. K tomu sa pridávajú smerové mikrofóny a inteligentné funkcie, ktoré vylepšia zážitok z počúvania.

Spoločnosť Bose predstavila slúchadlá do uší Hearphones so selektívnym nastavovaním hlasitosti okolitých zvukov

Táto technológia je teda určená nielen pre ľudí s poruchou sluchu, ale cieli na široké spektrum používateľov, ktorí hľadajú riešenie pre počúvanie napríklad v hudobných sálach, preplnených reštauráciách, alebo dokonca v domácnosti pri hlasno zapnutej televízii. Slúchadlá Hearphones sa dajú nosiť aj počas konverzácie.

Slúchadlá do uší Bose Hearphones by sa mali dať ovládať prostredníctvom sprievodnej aplikácie Bose Hear pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS. Verzia pre Android bude zrejme dostupná neskôr. Zatiaľ nie sú známe ani informácie o presných špecifikáciách, cene a dátume vydania. Spoločnosť Bose momentálne záujemcom ponúka demonštráciu slúchadiel Hearphone vo svojich priestoroch v meste Framingham v štáte Massachusetts.

Slúchadlá do uší Bose Hearphones sa budú dať ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie