Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG si na CES 2017 prinesie 4K HDR monitor pre prácu i zábavu

LG si na CES 2017 prinesie 4K HDR monitor pre prácu i zábavu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG oznámila, že na veľtrhu CES 2017 bude prezentovať niekoľko nových monitorov. Produktová línia bude obsahovať aj 32 palcový monitor s rozlíšením 4K a technológiou spracovania obrazu HDR, ktorý je zameraný na kreatívnych profesionálov aj náruživých hráčov počítačových hier. Druhý ultra-široký mulitmediálny monitor má v sebe zabudovanú funkciu Chromecast.

Monitor LG 32UD99 s uhlopriečkou 32 palcov a s rozlíšením 4K je jedným z prvých monitorov podporujúcich technológiu HDR. Tá prináša vernejšie zobrazenie hlbšej čiernej spolu so živými farbami. Monitor je určený pre profesionálov aj počítačových hráčov, pričom je kladený dôraz na jeho reprodukciu farieb. IPS panel dokáže zobraziť viac ako 95 percent DCI-P3 farebného spektra a podporuje kalibračný softvér pre ladenie farieb True Color Pro od spoločnosti LG.

LG 32UD99 je tiež vybavený dvojicou reproduktorov s bohatými basmi a pre streamovanie obrazu, prenášanie dát, či nabíjanie zariadení sa monitor môže pripojiť k ostatným zariadeniam prostredníctvom portu USB-C.

Monitor LG 32UD99

Druhý monitor s označením 34UM79M je Ultra Wide Mobile+ Monitor, čiže ulra-široký multimediálny monitor. Je to vôbec prvý monitor so zabudovanou funkcionalitou Chromecast, ktorá umožňuje jednoduché spárovanie s mobilnými zariadeniami pre streamovanie filmov, hudby a hier na displeji.

S pomerom strán 21 : 9 sa obraz z PC a z mobilného zariadenia zmestí bez problémov vedľa seba s podporou multitaskingu. Funkcia Dual Controller Plus umožní použitie jednej klávesnice a myši pre ovládanie oboch zariadení. Pre diaľkové ovládanie zase slúži aplikácia LG Mobile+ Monitor. Pomocou mobilného zariadenia si tak používateľ vie nastaviť vstup, hlasitosť, pomer strán a ďalšie funkcie.

Monitor LG 34UM79M

Spoločnosť LG zatiaľ neoznámila ceny ani dostupnosť týchto nových monitorov, no predpokladá sa, že si tieto detaily šetrí práve na výstavu CES 2017, ktorá sa uskutoční začiatkom januára budúceho roku. Spolu s dvojicou týchto monitorov budú na výstave prezentovaný aj 34 palcový herný monitor s pomerom strán 21 : 9 a UltraFine 4K a 5K displeje.