Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malý výdajný automat Qvie, ktorý sa dá kdekoľvek umiestniť

Malý výdajný automat Qvie, ktorý sa dá kdekoľvek umiestniť
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
25. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí z nás poznajú tú chladničku v hoteli „z ktorej sa nič neberie“, lebo je to drahé. No naozaj, ceny sú tam premrštené a hotely sa snažia zarobiť nejaké tie peniaze aj na našej pohodlnosti. Veď nič proti. No ak máte malý penzión alebo inú malú prevádzku, je ťažké vybrať správny spôsob takéhoto predaja. Veľké výdajné automaty sa totižto oplatia iba tam, kde je veľká prevádzka ľudí a k tomu ešte aj nevyzerajú štýlovo. Vo firme Cerevo (Consumer Electronic REVOlution) sa však rozhodli do tejto diery na trhu vstúpiť. A to rovno štýlovo.

Vývojári zo spoločnosti Cerevo vytvorili malý prenosný výdajný automat. Niečo ako poznáte z predaja nápojov, či sladkostí, ale vyslovene cielene na jeden produkt. Nazvali ho Qvie a dizajnovo spĺňa moderné štandardy. Skladá sa z dvoch častí. Z riadiacej jednotky a samotnej výdajnej schránky. Riadiaca jednotka má rozmery zhruba ako starý tlačidlový telefón, naproti tomu výdajná schránka sa môže popýšiť veľkosťou až skoro 40 centimetrov na hĺbku. Rozmer predných dvierok má zasa 150 x 210 milimetrov.

Vývojári zo spoločnosti Cerevo vytvorili malý prenosný výdajný automat Qvie.

Tento rozmer nebol vybraný náhodou. Zmestia sa do neho najčastejšie reklamné či turistické predmety, ako sú napríklad tričká, nabíjačky na mobily, či produkty od miestnych výrobcov. Napríklad aj taká fľaša domáceho vínka. Ak máte teda penzión, horskú chatu, či dajakú malú prevádzku, môžete nejaký produkt takto nevtieravo vystaviť. Cestovateľ alebo jednoducho hosť sa už potom bez nátlaku rozhodne, či si daný predmet kúpi.

Výdajná schránka Qvie sa môže popýšiť veľkosťou až skoro 40 centimetrov na hĺbku. Rozmer predných dvierok má zasa 150 x 210 milimetrov.

Samotný nákup potom prebieha cez smartfón. Tam si spustíte aplikáciu, cez ktorú bežne platíte a priložíte telefón k riadiacej jednotke. Dvierka sa potom automaticky otvoria. A keď už sme pri tých dvierkach, tie sú plne priehľadné a vy môžete na ne pomocou fixky napísať nejakú drobnú slovnú reklamu aby, zákazník pochopil, čo vlastne vo výdajnom automate je.

Dnes je doba čo najpresnejšieho cielenia reklamy alebo tovaru na kupujúceho, s tendenciou nezaťažovať ho zložitými výbermi. Možno toto jednoduché riešenie od Cerevo pomôže menším či stredným prevádzkarom. Kto vie? Alebo skôr Qvie?

Samotný nákup tovaru vo výdajnom automate Qvie prebieha cez smartfón.