Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volvo testuje prvé nákladné vozidlá s vodíkovými palivovými článkami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Volvo Trucks, ktorá v uplynulých rokoch predstavila sériu nákladných vozidiel s batériovým pohonom, teraz rozširuje svoju víziu čistejšej budúcnosti nákladnej dopravy o pohon na vodíkové palivové články. Spoločnosť nedávno oznámila, že začala testovať tieto veľké nákladné vozidlá novej generácie s cieľom uviesť ich na trh ešte v tomto desaťročí.

Hoci ide o vôbec prvé elektrické nákladné vozidlá Volvo s palivovými článkami, automobilka na tejto technológii už nejaký čas pracuje. Už v roku 2010 začala program na predĺženie dojazdu elektrických vozidiel pomocou modifikácie palivových článkov, ktoré rozkladajú benzín na plynný vodík, čím vyrábajú elektrickú energiu a zvyšujú dojazd vozidiel na každé nabitie.

Prispôsobením tejto technológie na použitie v návesoch chce Volvo rozšíriť svoju flotilu ťažkých nákladných vozidiel s nulovými výfukovými plynmi, ktoré jazdia na batérie a bioplyn. Spoločnosť uvádza, že tieto elektrické nákladné vozidlá budú mať podobný dojazd ako ich dieselové náprotivky, teda približne 1 000 kilometrov, pričom budú poháňané dvojicou palubných vodíkových palivových článkov. Tie generujú 300 kW elektrickej energie a ako výfukové plyny vypúšťajú len vodnú paru. Čas tankovania vodíka bude kratší ako 15 minút.

„Túto technológiu vyvíjame už niekoľko rokov a je skvelý pocit vidieť prvé nákladné vozidlá úspešne jazdiť na testovacej trati,“ povedal Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks. „Kombinácia elektrického pohonu na batérie a elektrického pohonu na palivové články umožní našim zákazníkom úplne eliminovať emisie CO2 z výfukových plynov ich nákladných vozidiel bez ohľadu na prepravné úlohy.“

Spoločnosť Volvo Trucks začala testovať nákladné vozidlá s vodíkovými palivovými článkami a plánuje ich uviesť na trh ešte v tomto desaťročí.

Spoločnosť Volvo sa pripojila k niektorým významným menám v oblasti nákladnej dopravy poháňanej vodíkom, ako sú Toyota či Hyundai. Hoci tieto nákladné vozidlá boli zavedené v malých pilotných programoch po celom svete, bude sa musieť inštalovať infraštruktúra na tankovanie vodíka v širšom meradle, kým začnú skutočne znižovať značnú uhlíkovú stopu nákladnej dopravy. Spoločnosť Volvo tiež poukazuje na potrebu ekologickejších foriem vodíka vyrábaného z obnoviteľných zdrojov energie ako na kľúčový faktor, ktorý treba zohľadniť v budúcnosti.

„Očakávame, že ponuka ekologického vodíka sa v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov výrazne zvýši, pretože mnohé priemyselné odvetvia budú od neho závisieť pri znižovaní emisií CO2,“ povedal Alm. „S dekarbonizáciou dopravy však nemôžeme čakať, už teraz meškáme. Môj jasný odkaz všetkým dopravným spoločnostiam teda znie: začnite túto cestu už dnes s elektrickými batériami, bioplynom a ďalšími dostupnými možnosťami. Nákladné vozidlá s palivovými článkami budú potom o niekoľko rokov dôležitým doplnkom pre dlhšie a ťažšie prepravy.“

Volvo plánuje v najbližších rokoch začať s pilotnými projektmi svojich nákladných vozidiel s vodíkovými palivovými článkami pre zákazníkov a uviesť ich na trh v druhej polovici tohto desaťročia.