Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technici z BMW používajú na testovanie Google Glass

Technici z BMW používajú na testovanie Google Glass
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okuliare Google Glass si napriek nie príliš veľkému ohlasu zo strany používateľov hľadajú svoje uplatnenie aj v priemyselnom nasadení. S myšlienkou ako túto technológiu využiť pre zefektívnenie práce prišla automobilka BMW. Spustila vo svojom stredisku v južnej Kalifornii pilotný program.

Program sa zameriava na používanie Google Glass pri testovaní vozidiel kontrolórmi kvality. Ide o vozidlá v takzvanej pred-sériovej výrobe. Pri tejto výrobe sa odhaľujú prípadné nedostatky, skúšajú sa rôzne funkcie a doplnky predtým, ako sa začne s hromadným predajom.

Tieto procesy si vyžadujú neustálu komunikáciu medzi testermi kvality a konštruktérmi. Často sa jedná o nejasné alebo na vysvetlenie zložité záležitosti. BMW dúfa v zlepšenie práve používaním nositeľných technológií ako je Google Glass.

Video nahrávané v dvojminútových úsekoch podporí vysvetľovanie problému konštruktérovi oveľa lepšie ako rukou písané poznámky. Tieto video segmenty sa môžu trvale ukladať a sú technikovi kedykoľvek k dispozícii. Okrem toho táto technológia umožňuje využívať aj funkcie hlasového ovládania, čo zjednodušuje samotnú prácu.

Pilotný program je súčasťou kampane na podporu využívania nových technológii pre plánovanie a produkciu s názvom BMW 4.0. Po rade vykonaných testoch spoločnosť tvrdí, že sa použitie tejto technológie osvedčilo. Zvažuje sa nad použitím pri finálnej montáži v sériovej výrobe automobilov.