Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ford chystá elektrické dodávky pre európsky debut v roku 2021

Ford chystá elektrické dodávky pre európsky debut v roku 2021
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Ford odhalila plány premeny svojej spoľahlivej dodávky Ford Transit na model s nulovými emisiami. Pripravovaná plne elektrická dodávka bola predstavená spolu s ďalšími hybridnými elektrifikovanými modelmi, ktoré by mohli prispieť k čistejšiemu ovzdušiu v mestských centrách.

Elektrická dodávka Ford Transit by mala na európskom trhu debutovať v roku 2021. Vzhľadom na tento neskorší termín automobilka Ford neposkytla detailné informácie. Prezradila však, že elektrická dodávka bude navrhnutá tak, aby zodpovedala potrebám pre prevádzku v meste ako praktický a všestranný nástroj pre prepravu nákladu s nulovými emisiami. K dispozícii by mala byť s rôznymi štýlmi karosérií a elektrický pohon bude nastavený tak, aby pokryl celodennú jazdu, ktorú si vyžaduje podnikanie v mestských centrách.

Pre ľudí, ktorí chcú mať z každého niečo poskytol Ford aktualizáciu plug-in hybridnej verzie dodávky Transit z roku 2017. Aktualizovaný model bude poháňaný 13,6 kWh batériou a benzínovým motorom EcoBoost s objemom 1,0 litra. Dodávka Transit Custom Plug-In Hybryd bude mať dojazd v elektrickom režime približne 50 kilometrov, alebo 500 kilometrov v kombinácii oboch pohonov. Do predaja v Európe by sa mala dostať koncom roku 2019.

Okrem toho spoločnosť Ford predstavila aj nový model Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Osemmiestne vozidlo bude vybavené prestaviteľnými radmi sedadiel, takže cestujúci sa môžu otočiť k sebe alebo sa klasicky pozerať na cestu pred sebou. Elektrický pohon tiež poskytne dojazd do vzdialenosti 50 kilometrov a vozidlo by malo byť v Európe k dispozícii v priebehu roku 2019.