Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hyundai a Kia investujú 100 miliónov euro do elektrických áut Arrival

Hyundai a Kia investujú 100 miliónov euro do elektrických áut Arrival
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Start-upový výrobca automobilov Arrival z Veľkej Británie vyvíja svoje vlastné elektrické vozidlá už od roku 2015 a práve získal výrazné navýšenie kapitálu. Spoločnosti Hyundai a Kia totiž oznámili investíciu vo výške 100 miliónov EUR, ktorá je zameraná na rozvoj elektrickej dopravy.

Spoločnosť Arrival sa zaoberá vývojom elektrických vozidiel podobne ako americká Tesla. Softvér, všetky komponenty a podvozok si automobilka Arrival vyvíja sama a teda sú doslova navrhnuté od nuly. Tieto elektrické vozidlá sú podľa vyjadrenia Arrivalu skonštruované ako „zariadenia na kolesách“ a dajú sa zmontovať v malých výrobných závodoch a mohli by sa predávať za rovnakú cenu ako ekvivalenty so spaľovacími motormi.

Zástupcovia spoločností Hyundai, Kia a Arrival.

Teraz je automobilka Arrival pripravená sa presunúť z fázy výskumu a vývoja do fázy výroby v plnom rozsahu, s okamžitým zameraním sa na elektrické úžitkové vozidlá. V novej dohode so spoločnosťami Kia a Hyundai budú títo dvaja najväčší výrobcovia automobilov v Južnej Kórei používať podvozky a technológiu pre elektromobily od spoločnosti Arrival pre vývoj rôznych druhov úžitkových vozidiel s elektrickým pohonom v rôznych kategóriách. Tri spoločne dúfa, že začne postupne nahrádzať väčšinu úžitkových vozidiel s dieselovým motorom modernejšími a ekologickejšími alternatívami.

Elektrická dodávka Arrival

„Sme nadšení, že vďaka partnerstvu so spoločnosťou Hyundai Motor Group môžeme vystúpiť z tieňa. Naše podporné odborné znalosti nám umožnia rýchlo navrhnúť, vyrobiť a uviesť nové vozidlá do prevádzky,“ povedal Avinash Rugoobur, strategický riaditeľ spoločnosti Arrival a dodal „Zrýchlenie prijatia elektromobilov je dobrá vec pre všetkých, pre ľudí, obchod aj samotnú planétu. Sme radi, že túto misiu môžeme uskutočniť s našimi partnermi Hyundai a Kia.“

Elektrická dodávka Arrival