Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrické nákladné autá EAV sa môžu spojiť do „cestného vlaku“

Elektrické nákladné autá EAV sa môžu spojiť do „cestného vlaku“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Startup spoločnosť Electric Assist Vehicles (EAV) vstúpila do sveta elektrickej mobility už v roku 2019 a teraz rozšírila svoju rodinu elektrických vozidiel a predstavila viacúčelový elektrický nákladný automobil, ktorý je možné prispôsobiť rôznym úlohám.

Nové elektrické nákladné vozidlo Lincs (skratka z Lightweight Inner-City Solution – Ľahké riešenie pre vnútro mestskú prepravu) je založené na hliníkovom „skejtbordovom“ podvozku a je poháňané párom spojených elektromotorov v náboji kolies.

Modulárne elektrické nákladné vozidlá EAV Lincs.

Elektromotorom dodáva „šťavu“ vymeniteľná lítiová batéria, ktorá poskytuje dojazd do vzdialenosti až 160 kilometrov na jedno nabitie. O vozidle sa tvrdí, že je pripravené na budúcnosť pre autonómne operácie, a je navrhnuté tak, aby bolo viacúčelové a prispôsobiteľné pre celý rad aplikácií.

Modulárne elektrické nákladné vozidlá EAV Lincs.

Spoločnosť EAV hovorí, že Lincs vo svojej logistickej úlohe funguje ako plne dynamické mobilné skladové vozidlo, ktoré dodáva boxy EAVRoRo do flotíl EAV eCargo na rôznych dynamicky optimalizovaných miestach. To výrazne znižuje vzdialenosti a zvyšuje prevádzkovú efektivitu v rámci prepravy na poslednom úseku. Vozidlá Lincs budú môcť fungovať aj ako jednoduchá krytá mestská dodávka alebo otvorené zberné vozidlo či vozidlo so sklápacím bokom.

EAV plánuje vyrábať vozidlo s ľavostranným aj pravostranným riadením a je zaujímavé, že niekoľko vozidiel Lincs bude možné spojiť dokopy a vytvoriť tak jeden autonómny „cestný vlak“.

Modulárne elektrické nákladné vozidlá EAV Lincs.